Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Controversiële winst Jets in OT

De New York Jets hebben de overwinning van het seizoen binnen. In eigen huis werden de New England Patriots verslagen na verlenging dankzij een controversiële fieldgoal van Nick Folk. De kicker van de Jets miste even daarvoor van 56 yards, maar dankzij een nieuwe regel kregen de Patriots een penaty tegen en de Jets een nieuwe kans. Die greep Folk wel.

Er leek weinig aan de hand voor de ploeg van Bill Belichick in de beginfase. Hoewel New York snel aan de leiding kwam, controleerde de ploeg van Brady de wedstrijd en deed de gehavende defensie zijn werk naar behoren. Brandon Bolden bracht de ploeg op gelijk hoogte en Logan Ryan deed een duit in het zakje door een pass van Geno Smith te onderscheppen en 79 yards terug te brengen voor een 14-7 stand. Toen Ridley er voor rust nog 21-10 van maakte en de Jets weinig klaar konden spelen, leek de wedstrijd naar de hand van Brady en Belichick te gaan.

De defensie van New York gaf in de tweede helft echter gas en binnen 40 seconden had Brady zichzelf in de nesten gewerkt. Antonio Allen kroop voor een pass van de quarterback en gaf de Jets weer hoop op een goede afloop. Zeker na een 8 yard touchdown run van Smith en een fieldgoal van Folk was de sfeer in MetLife Stadium prima. De rivaliteit tussen beide teams is de laatste jaren in heftigheid flink toegenomen (alles begon bij SpyGate) en met Rex Ryan aan het roer bij de Jets blijft die haat nog wel even gehandhaafd. Pas in het vierde kwart noteerden de Patriots de eerste punten van de tweede helft dankzij twee fieldgoal van Gostkowski. Die brachten de stand op 27-27 en dus verlengen

De Patriots mochten daarin beginnen, maar een ’three and out’ gaf de Jets al snel de bal. Later in de drive mocht Folk aanleggen voor een 56-yard fieldgoal om de overwinning binnen te slepen, maar hij miste. Er lag echter een vlag op het veld en dat was in het nadeel van de Patriots. Blijkbaar had één van de verdedigers zijn teamgenoot een duwtje gegeven richting de lijn, wat sinds dit jaar onder bepaalde voorwaarden niet meer mag. Het was de eerste keer dat de regel werd toegepast en dus meteen op een cruciaal moment. Folk mocht het even later van minder ver proberen en dat lukte de kicker wel. De Jets pakten dus de winst en brachten daarmee de spanning terug in de divisie.

De bezoekende ploeg was nadien niet te spreken over de scheidsrechters. Zelfs Bill Belichick was het niet eens met de beslissing. “Je mag je medespeler niet duwen vanuit de tweede lijn. Volgens mij deden we dat niet.” Belichick had gelijk, want de schuldige, Chris Jones, stond bij de snap aan de line of scrimmage. Overal op het internet wordt nu discussie gevoerd over de regel en hoe deze toegepast moet worden, wat opzichzelf al genoeg zegt over of deze duidelijk genoeg is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *