Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Panthers verslaan Rams in pittig onderonsje

Zondagavond gaat het er hard aan toe in de wedstrijd tussen de Carolina Panthers en de St. Louis Rams. In Charlotte zijn de Panthers met 30-15 te sterk voor de Rams. Op het veld gaat het er soms chaotisch aan toe. Veelvuldig een vlaggetje en soms zelfs een opstootje tussen de spelers. Het meest opvallende slachtoffer van de avond is Sam Bradford. De QB van St. Louis verlaat in het vierde kwart het veld met een blessure aan zijn knie.

Het lijkt erop dat Carolina vooruitgang boekt als team naarmate het seizoen vordert. Vorig seizoen verloor de ploeg nog al eens onnodig een wedstrijd in het vierde kwart. Het leek er in het begin van dit seizoen op dat deze lijn werd doorgetrokken. Na twee achtereen gewonnen wedstrijden gaat het met de Panthers weer de goede kant op. Er komt steeds meer volwassenheid terug in hun spel. Op cruciale moment maakt men nu wel de juiste beslissingen.

De defensie van Carolina is tegen de Rams vanaf het eerste moment scherp. In de openingsdrive onderschept Captain Munnerlyn de bal en loopt hij deze 45 yards terug voor de eerste touchdown van de wedstrijd. Vroeg in de wedstrijd ontstaat eigenlijk het enige moment waarop de Rams op gelijke hoogte dreigen te komen. Bij de vierde poging, vanaf de 1 yard lijn van Carolina, staat Bradford zo onder druk dat hij geen connectie kan maken met zijn receivers. De Panthers nemen vanaf dit moment de regie over de wedstrijd en staan niet in het restand van de wedstrijd niet meer onder druk.

Cam Newton speelt, net als de defensie van Carolina, een solide wedstrijd. Vijftien van zijn zeventien passes komen aan voor een totaal van 204 yards. Daarnaast noteert Newton zondagavond geen intercepties. De prestatie van de steeds beter spelende QB gecombineerd met drie geforceerde turnovers en vier sacks van de Carolina defensie zijn genoeg om St. Louis op de knieën te krijgen.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *