Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brees leidt Saints met 5 TD passes langs Bills

De New Orleans Saints verslaan zondagavond in eigen huis de Buffalo Bills met 35-17. De 35 punten van de Saints komen tot stand door 5 TD passes van Drew Brees. Toch zijn er na deze ruime zege genoeg aandachtspunten voor New Orleans om aan te werken in de komende weken.

Om naar de Super Bowl te gaan moet alles kloppen, ook het aantal spelers op het veld. De Saints staan tegen de Bills tweemaal met tien man op het veld. Daarnaast worden er meerdere penalty’s voor de snap geïncasseerd en mist men enkele open mogelijkheden op een score. Buffalo was niet sterk genoeg om deze slordigheden af te straffen en New Orleans pijn te doen. In deze wedstrijd komen de Saints dus nog als winnaar van het veld maar in de playoffs kunnen deze fouten fataal zijn.

De Buffalo Bills hebben de grootste moeite om de druk op QB Thad Lewis te beperken. De New Orleans Saints verdediging deelt sacks uit, onderschept een bal en weet meerdere fumbles te forceren. Lewis krijgt het zwaar te verduren in zijn derde start voor de Bills maar houdt zich staande en besluit de wedstrijd met 234 yards, een touchdown en dus ook één interceptie.

Met Drew Brees aan het roer is de luchtaanval van New Orleans zo nu en dan niet te stoppen. Brees beschikt over een brede selectie van goede receivers waardoor hij zijn spel kan blijven spelen bij eventuele blessures van zijn favoriete opties. Tegen de Buffalo Bills is er een grote rol weggelegd voor rookie Kenny Stills. Stills noteert 129 yards en twee touchdowns. Voor TE Jimmy Graham was het ook een zeer efficiënte avond. Graham kent een slechte voorbereiding op de wedstrijd. Hij moet trainingen missen door een blessure aan zijn voet. Spelend met pijn weet hij toch drie ballen te vangen die goed zijn voor 37 yards en twee touchdowns.

Nog voor rust nemen de Saints afstand van de Bills wanneer Jimmy Graham een pass van zijn quarterback vangt voor een touchdown. New Orleans gaat hierdoor met een 21-10 voorsprong de kleedkamer in. De eerste score na rust is weer een TD voor de Saints waardoor eventuele hoop bij de Bills op een goed resultaat teniet gedaan wordt. Halverwege het vierde kwart doen de Bills nog wel iets terug. RB Fred Jackson loopt de bal binnen voor een 1 yard TD run. De definitieve score van 35-17 komt even later tot stand door een 42 yard touchdown pass van Drew Brees naar Kenny Stills. De Saints liggen nog steeds prima op koers maar er is werk aan de winkel voor Sean Payton en zijn mannen.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *