Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Blijvende schade Meriweather’s hersenschudding?

Het lijkt erop dat er bij de hersenschudding van Brandon Meriweather een steekje los is gegaan in zijn hoofd. De safety van de Washington Redskins, die bekend staat om zijn helmet-to-helmet hits, heeft er net een schorsing van een wedstrijd op zitten en keert terug van een hersenschudding. Toch lijkt er nog iets niet helemaal goed te zitten in het hoofd van de verdediger.

Maandag was de pers aanwezig in de kleedkamer van de Redskins en daar stond Meriweather ze te woord. Hij was duidelijk ‘not amused’ dat hij zoveel boetes en schorsingen krijgt, en daar ging hij, ietwat cynisch, op in. “Ik denk dat ik gewoon voor iemand zijn knieën moet gaan. Dat is de enige manier. Ik zou het jammer vinden als ik iemand’s carrière beëindig vanwege een regel, maar ik denk dat het beter is als andere mensen eens een keer worden geschorst voor langere tijd.” Meriweather vervolgt even later: “Je moet gewoon laag gaan, man. Je moet iemand’s carrière beëindigen. Je moet iemands kniebanden afscheuren en knieën aan gort helpen. Je mag ze niet meer hoog raken.”

Blijkbaar vindt de safety dat hij te vaak de kop van jut is en dat de NFL het onmogelijk maakt voor verdedigers om een normale hit te maken. De NFL heeft het sinds dit seizoen ook verboden om iemand’s knieën te raken, maar Meriweather vindt het gebied tussen het hoofd en de knieën blijkbaar te klein om iets op kunnen uit te voeren.

Na deze opmerkelijke uitspraken ging Meriweather ook nog op de persoonlijke tour. Eerder bekritiseerde Brandon Marshall de safety vanwege zijn gedrag, en daar had Brandon nog wel een leuk antwoord op. “Hij vindt dat ik uit de league geschopt moet worden. Ik vind dat mensen die hun vriendin slaan ook uit de league geschopt moeten worden. Vertel me wie jij liever hebt: iemand die agressief speelt op het veld of iemand die zijn vriendin in elkaar slaat?”

Coach Mike Shanahan reageerde nog redelijk coulant op de uitlatingen van zijn verdediger. “Ik weet niet zeker of ik dezelfde woorden had gebruikt”, aldus de ervaren Shanahan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *