Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

St Louis Rams verliezen defensieve spektakelpot

Niet Brett Favre, maar veteraan Kellen Clemens stond maandagnacht onder center toen de St Louis Rams het in eigen huis opnamen tegen de Seattle Seahawks. Zoals verwacht had Clemens tegen de venijnige defense van de NFC West divisierivaal weinig in de pap te brokkelen.

Toch speelde St Louis vannacht tot aan de laatste seconden mee om de prijzen. En dat had voornamelijk te maken met de blauwgouden verdediging, die hard de best deed om Seattle te imiteren en intimideren. Het verdedigende front van de Rams wist Seattle quarterback Russell Wilson op 1 play na te beteugelen. Tijdens een reeks van vijf plays in het derde kwart werd de voorman van de gasten vier keer gesacked. Plaaggeesten Robert Quinn en Chris Long (beiden goed voor drie sacks) dansten voortdurend in het backfield van de Seahawks. In totaal ging de quarterback van Seattle zeven keer naar de grond. Quinn noteerde zelfs zijn tiende sack in acht duels.

Slechts een keer was Wilson zijn belagers te slim af. Een diepe throw op receiver Golden Tate ging voor 80 yards ’to the house’. Tate had tijdens de wedstrijd al zoveel frustratie opgespaard, dat hij tijdens zijn gang naar de endzone een bedroevend staaltje van ’taunting’ liet zien. De onsportieve handeling, waarbij hij nog bijna de endzone misliep, bezorgde Seattle zeven punten en een 15-yard penalty.

Met de stand op 14-9 probeerde St Louis het thuispubliek nog te trakteren op een spannend slot. Clemens, die eerder in het duel al twee interceptions gooide, liet zich tijdens die laatste fase van de wedstrijd niet van zijn beste kant zien. Zijn overthrows en slechte reads werden echter ruimschoots gecompenseerd door het goede loopwerk van rookie Zac Stacy.

De 22-jarige running back was met 134 rushing yards een subliem lichtpuntje voor de ploeg. Toch kon ook hij niet verhinderen dat St Louis 1 yard tekort kwam voor de overwinning. Op fourth-down gooide Clemens de wedstrijd weg en herinnerde niets meer aan de prestatie die de Rams-verdediging had weggelegd.

Met de overwinning houdt Seattle halverwege het seizoen de koppositie in de NFC West stevig in de greep met een wedstrijd voorsprong op San Francisco 49ers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *