Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TNF: Wake sackt Dolphins naar winst

De Miami Dolphins hebben vannacht een belangrijke zege geboekt op de Cincinnati Bengals in de strijd om een eventuele plaats in de playoffs. In het eigen Sun Life Stadium gaf de ploeg in de tweede helft een ruime voorsprong uit handen, maar bleek een safety in overtime het winnende punt te zijn. Het werd 22-20 voor de thuisploeg.

Het positieve gevoel van de eerste drie weken is in Miami ondertussen weer ver weggezakt. Na vier keer verliezen was het voor de Dolphins tijd om weer eens een overwinning te boeken, maar dat moest dan wel tegen de sterke Cincinnati Bengals. Die Bengals hebben een prima maand achter de rug onder leiding van ‘player of the month’ Andy Dalton. Drie van de vier AFC East teams werden al aan de zegekar gebonden en ook Detroit moest er in eigen huis aan geloven. Miami was het vierde team uit de divisie van de Patriots, Jets en Bills, dus Cincy ging in Florida voor het kwartet.

Dat leek in eerste instantie al een lastige klus te gaan worden. Hoewel een goede drive aan het begin van het tweede kwart eindigde met een Mike Nugent fieldgoal voor een 3-0 voorsprong, duurde het niet lang voordat de Dolphins terug sloegen. Ryan Tannehill, die de afgelopen weken ver onder zijn niveau speelde, was dit keer scherp en mocht zelf de eerste touchdown van de avond binnenlopen vanaf de 1 yardlijn. Samen met een fieldgoal van Caleb Sturgis gaf dit de Dolphins een 10-3 voorsprong bij rust, maar het werd nog erger voor de Bengals. Een lange drive bracht de ploeg op de rand van de endzone, maar een foute pass van Dalton werd gevangen door Brent Grimes, die de bal 94 yards de andere kant op bracht en zijn ploeg zo op 17-3 zette.

Na dit offensief van de Dolphins was het de beurt aan Giovani Bernard. Dankzij zijn goed spelende offensive line kon hij eerst een 3 yard touchdown scoren, maar even later deed hij dit nog even dunnetjes over vanaf de 35-yardlijn. Bernard probeerde het rechts, zag dat er geen ruimte was, ontweek twee tackles en probeerde het toen aan de andere kant. Na veel slalommen en het missen van tackles eindigde zijn avontuur in de endzone en bracht hij de score 0p 17-17. De Bengals leken zelfs even de winst te pakken toen Mike Nugent met minder dan 90 seconden op de klok zijn ploeg op 20-17 bracht, maar Tannehill bleef kalm en gaf Sturgis de kans om er een verlenging uit te trekken. Dat gebeurde ook, want de rookie schoot de bal dwars door het midden.

Beide ploegen wisten in eerste instantie niet te scoren met hun eerste balbezit, maar de Dolphins brachten de Bengals het water tot aan de lippen. Een prima punt van Fields gaf de Bengals de bal net buiten de eigen endzone. Dalton probeerde op 3rd and 8 iets te forceren, maar bracht de bal in zijn eigen endzone, waar hij Wake niet zag aankomen. De defensieve ster tackelde de quarterback vlak voordat hij de endzone uit kon komen, en gaf zijn ploeg daarmee de overwinning via een safety.

Na de wedstrijd was er nog ophef over de beslissing. Marvin Lewis, hoofdcoach van de Bengals, had namelijk het idee dat de bal volledig uit de endzone was en het dus geen safety was. De VP van de officials, Dean Blandino, gaf zijn mannen echter gelijk. “We hadden er een goede kijk op en op het moment dat Wake Dalton raakt, raakt een deel van de bal de lijn van de endzone nog. Als dat het geval is, en hij wordt met bal en al de endzone in gedreven, dan is dat een safety.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *