Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dolphins Schorsen ‘Hufter’ Incognito

De Miami Dolphins hebben Richie Incognito voorlopig geschorst. De offensive lineman zou aanstichter zijn van het pestgedrag waardoor teamgenoot Jonathan Martin zich vorige week maandag ‘ziek’ afmeldde bij de Dolphins. De organisatie wil nu de rol van Incognito eerst onderzoeken, waar ook de NFL spelersvakbond zich hierover gaat buigen. De boosdoener ’twitterde zijn handen’ zondag in onschuld.

Richie Incognito werd voor het weekeinde al genoemd als betrokkene in de zaak waarbij offensive lineman Jonathan Martin vorige week het complex van de Dolphins verliet na aanhoudend pestgedrag. Incognito twitterde gisteren vooral dat zijn naam snel gezuiverd moet worden. De media reageerde vooral door hem nog wat verder door het slijk te trekken. De berichtgeving zondag was dat er aanhoudend bedreigende en racistische berichten zijn verstuurd door Incognito naar Martin. Bovendien zouden de oudere offensive linemen van Miami de jongeren flink de financiële duimschroeven aangedraaid te hebben. Zo zou de jongere groep een restaurantrekening van 30k betaald moeten hebben, alsmede moest Jonathan Martin zelf 15k ophoesten voor een tripje van Incognito en de zijnen.

Jonathan Martin werd in 2012 gekozen in de tweede ronde van de draft en speelde sindsdien alle wedstrijden voor de Dolphins tot hij zich dus maandag ziek meldde.

De NFL doet een objectief onderzoek naar de zaak en om het team niet al te veel af te leiden, stuurden de Dolphins ook Incognito naar huis. De offensive lineman is sowieso niet van onbesproken gedrag en wordt vaak bestempeld als de meest vervelende en vieze speler in de NFL… naast Suh van de Lions. Eerder dit jaar viel Incognito al negatief op door ruzie en vechten in de preseason wedstrijd tegen de Houston Texans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *