Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Panthers boeken vierde overwinning op rij

De Carolina Panthers blijven winnen. In Charlotte boekten de Panthers alweer hun vierde zege op rij. Ditmaal zijn de Atlanta Falcons het slachtoffer van Cam Newton en zijn mannen. Zondagavond wordt het 34-10 in een wedstrijd waar de Panthers pas na rust afstand nemen van de Falcons.

Cam Newton speelt niet zo vlekkeloos als hij deed in de afgelopen drie weken. Het was in deze wedstrijd ook niet nodig om alsnog de overwinning veilig te stellen. Voor de wedstrijd tegen de Falcons completeerde Newton de afgelopen drie potjes maar liefst 77 procent van zijn passes en is hij goed voor acht touchdowns. Daarnaast beperkt hij het aantal turnovers tot nul.

Tegen de Atlanta Falcons lijkt Cam Newton een tikkeltje overmoedig te starten. Hij gooit in de eerste helft wat ballen over zijn receivers heen en ook noteert hij sinds lange tijd weer een turnover. Twee zelfs. De QB van de Atlanta Falcons, Matt Ryan, heeft zondagavond vooral last van de druk die hem opgelegd wordt door de verdediging van Carolina. Ryan gooit drie intercepties en wordt beperkt tot een totaal aantal yards van 219.

Er was één moment, bij een 17-10 stand in het voordeel van de Panthers, waar de wedstrijd had kunnen kantelen. Carolina’s WR Brandon LaFell is losgebroken van zijn verdediger en gaat op de endzone af. Het is Atlanta’s CB Asante Samuel die LaFell achterhaald en de bal uit zijn armen tikt. Het is echter niet een speler van Atlanta die de bal oppikt maar een gunstige bounce zorgt er voor dat LaFell de bal weer kan controleren. De volgende play van de Panthers is het meteen raak wanneer Cam Newton de endzone binnenloopt voor een touchdown. Niet veel later beslist Drayton Florence de wedstrijd door een interceptie om te zetten in een touchdown.

De Falcons willen deze wedstrijd waarschijnlijk snel vergeten en volgende week in eigen huis het een en ander rechtzetten. Dit zal een hels karwei worden tegen de sterk spelende Seahawks. Voor Carolina staat volgende week ook een lastige pot op het programma. In San Francisco zal men er alles aan doen om tegen de 49ers overwinning nummer vijf te realiseren.

Foto via SI.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *