Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Pesten op Grotere Schaal in de NFL

Volgens oud-quarterback Rich Gannon komt het onderdrukken van rookies door de veteranen op grotere schaal voor in de NFL. Hij zag hetzelfde gebeuren bij de Oakland Raiders toen hij daar arriveerde in 1999. Opmerkelijk genoeg vertelt voormalig NFL-receiver Nate Jackson in een boek dat twee maanden terug gepubliceerd is, exact dezelfde ‘modus operandi’ in Denver.

Net zoals volgens de geruchten onder meer gebeurde in de kleedkamer bij de Miami Dolphins zag Rich Gannon bij de Oakland Raiders dat oudere spelers in dure restaurants de duurste wijnen en gerechten bestelden. De rookies moesten vervolgens voor de rekeningen opdraaien die meestal opliepen tot tientallen duizenden dollars. Volgens Rich Gannon ligt dit vooral aan een slecht regime van de hoofdcoach. Hij zag namelijk ook de positieve atmosfeer bij de Kansas City Chiefs toen hij daar speelde. Hoofdtrainer Schottenheimer zorgde er destijds voor dat de ervaren spelers zich als mentors opstelden voor rookies, in plaats van pestkoppen.

Nate Jackson kwam in 2003 in de NFL. Over zijn korte leven als roster-vulling in de NFL bracht hij een boek uit in september: “Slow Getting Up: A Story of NFL Survival from the Bottom of the Pile”. Hierin komen anekdotes voor waar spelers Clinton Portis en Asley Lelie met vrienden en hoeren op kwamen dagen bij een etentje van de offense. Ook hier zich te buiten gingen aan duur eten en de hele wijnkelder. De rekening van 26.000 dollar moest vervolgens door laag gedrafte rookies betaald worden. Quarterback van toen Jake Plummer voelde zich hier toen zo schuldig over dat hij een deel van de rekening voor zijn rekening nam.

Het mag duidelijk zijn dat de komende tijd nog wel meer verhalen van kleedkamer-pesterijen gepubliceerd gaan worden. De NFL zal daarna wel maatregelen gaan komen. Hier valt namelijk weer boetegeld te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *