Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Alabama en Florida State op koers

Alabama en Florida State liggen op koers voor de strijd om het kampioenschap. Het verlies van Oregon deed de top van het BCS klassement flink veranderen, want de Ducks vielen naar plaats zes. Dat betekende automatisch een plaatsje winst voor Florida State, dat dit weekend 0% moeite had met Wake Forest. Alabama wist de topper tegen LSU winnend af te sluiten en bleef nummer 1.

Na het verlies van Oregon tegen Stanford was het voor Alabama en Florida State zaak om niet te verzaken. Jameis Winston en de Seminoles deden dit niet en speelden het ontmande Wake Forest helemaal zoek. Na een kwart stond het al 35-0 en uiteindelijk stond er na 60 minuten een 59-3 stand op het bord.

Later die avond had Alabama echter een lastigere taak. In Tuscaloosa kwamen de LSU Tigers namelijk op bezoek. Die ploeg heeft een prima reputatie in Alabama en was ook dit keer positief over een goed resultaat. De Tigers mochten lang meedoen en kwamen dankzij een fieldgoal in het derde kwart zelf even op 17-17, maar daarna was het de beurt een T.J. Yeldon. De running back noteerde in totaal 133 yards, maar was vooral belangrijk dankzij zijn twee touchdowns in de tweede helft. Daarmee kwam de wedstrijd buiten het bereik van Mettenberger en LSU en kon Alabama ook deze lastige tegenstander van zijn lijstje afstrepen.

Voor Florida State lijkt weinig meer in de weg te staan richting de strijd om het kampioenschap. Alabama moet echter nog eenmaal flink aan de bak. In de laatste speelronde staat namelijk een wedstrijd in en tegen Auburn, momenteel de nummer 7 van de plaatsingslijst. Die ploeg wist onder andere Johnny Manziel en de Texas A&M Aggies al te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *