Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Falcons krijgen klop van Seahawks

Zondagavond zijn de Seattle Seahawks oppermachtig tegen de Atlanta Falcons. In Atlanta wordt het 33-10 en spelen de Seahawks hun beste wedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd is eigenlijk bij rust al gelopen wanneer de Seahawks een 23-3 voorsprong meenemen naar de kleedkamers.

Met nog iets meer dan zes minuten speeltijd in de eerste helft staan de Falcons slechts drie punten achter. De Seahawks beantwoorden de field goal van Atlanta echter met drie Big Plays.

In de eerste play boekt Seattle meteen een enorme terreinwinst omdat Marshawn Lynch de bal over de middenlijn loopt. Atlanta is er even niet helemaal bij en hier maakt Seattle gebruik van. De volgende poging geeft QB Russell Wilson de bal opnieuw af aan Lynch. Dit keer krijgt Wilson de bal weer terug. De gewonnen tijd is door Thomas Decoud benut om afstand te overbruggen. Wilson plaatst de bal in de handen van Decoud voor een touchdown en zo is de stand binnen enkele plays 13-3.

Atlanta komt voor rust nog tweemaal in balbezit maar kan niet scoren en wanneer Seattle de bal heeft is het wel raak. Het eerste balbezit eindigt met een field goal van Steven Hauschka. In de laatste minuut voor rust wordt het nog 23-3 en is de wedstrijd beslist. Een one handed catch van Golden Tate in de hoek van de end zone zet een sterke drive van de Seahawks aanval om in een touchdown.

De Atlanta Falcons scoren in deze wedstrijd nog wel een touchdown. Slechts hun derde touchdown in de afgelopen drie wedstrijden. Het is simpelweg te weinig om wedstrijden te winnen in de NFL en de Falcons zullen echt moeten verbeteren. De Seahawks laten in Atlanta zien dat zij een prima team hebben. Na twee “lelijke” en moeizame overwinningen is dit er eentje om in te lijsten.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *