Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MNF: Eerste overwinning voor de Bucs

Maandagavond lukt het de Tampa Bay Buccaneers om eindelijk een wedstrijd te winnen. In eigen huis worden de Miami Dolphins verslagen met 22-19. Wanneer Tampa Bay de 22-19 voorsprong pakt, staat er voor Miami nog bijna tien minuten op de klok om de wedstrijd alsnog naar zicht toe te trekken. De verdediging van de Buccaneers houdt voor de verandering vanavond wel stand.

De Bucs beginnen goed aan de wedstrijd en nemen halverwege het tweede kwart een 15-0 voorsprong. Het is dan ook een behoorlijke tegenvaller voor Tampa Bay wanneer Miami vlak voor rust de aansluitende touchdown scoort. Na negen plays en 90 yards is het Rishard Matthews die voor de Dolphins de eerste punten scoort, 15-7.

Tampa Bay komt niet sterk uit de kleedkamers. Miami komt, na een valse start, terug in de wedstrijd. De Dolphins nemen enigszins de controle over de wedstrijd. Het derde kwart is het dan ook alleen de ploeg uit Miami die scores op het bord zet. Opnieuw is het Rishard Matthews die, op aangeven van zijn QB Ryan Tannehill, een touchdown voor Miami aan laat tekenen. Naast de touchdown van Matthews produceren de Dolphins twee field goals en zo gaat Miami met een 15-19 voorsprong het vierde kwart in.

De laatste periode van de wedstrijd zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Zowel d Bucs als de Dolphins komen moeilijk in scoringspositie. Na ongeveer vijf minuten claimt Tampa Bay weer de leiding in de wedstrijd. Mike Glennon neemt als aanvalsleider zijn ploeg bij de hand en brengt Bobby Rainey in stelling op de 1 yard lijn. Rainey besluit de lange drive met punten en loopt de touchdown binnen. De verdediging van Tampa Bay weet tien minuten lang stand te houden tegen de aanval van Miami. De eerste overwinning van de Buccaneers is een feit en dat zal naar meer smaken. Nu Tampa Bay van die vreselijke “0” af is kan men vrijuit spelen. We zullen zien of dit voor meer overwinningen gaat zorgen.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *