Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nick Foles zit Manning op de hielen

De regels die de NFL-quarterback beschermen hebben waarschijnlijk ook als bijkomend effect dat de recordboeken vroeg of laat helemaal herschreven moeten worden. Maar liefst vier quarterbacks zijn dit NFL-seizoen met een fantastische reeks begonnen. En drie daarvan heten geen Manning van achteren.

Peyton Manning begon het NFL-seizoen met een ‘ hot hand’. Sinds hij echter het seizoen opende met twintig touchdown passes en geen enkele interceptions, hebben andere quarterbacks echter laten zien dat het allemaal niet zo speciaal is. Drie quarterbacks hebben hun seizoen namelijk geopend met meerdere touchdown passes en geen interception. Ze hebben allemaal een ding gemeen: ze stonden nog nooit in de Pro Bowl en wonnen nog nooit een kampioenschap.

Het meest bekende verhaal is ongetwijfeld dat van Nick Foles. De spelleider van de Philadelphia Eagles gooide twee weken geleden de meest perfecte ‘perfect game’  uit de geschiedenis van de NFL door maar liefst zeven touchdown passes te gooien in een wedstrijd en geen enkele onderschepping. Foles heeft hierbij bewezen geen eendagsvlieg te zijn. Ook in de wedstrijd hierna zette Foles puike nummers neer, waardoor de City of Brotherly Love in extase is. Foles gooide 16 touchdowns en geen picks. In vijf van zijn zeven game appearances had hij een quarterback rating van 114+.

Ook Browns quarterback Jason Campbell (5 TD passes, 0 interceptions) en Texans gunslinger Case Keenum (7 TD passes, 0 interceptions) mogen zich nog beroepen op een foutloos seizoen.

Foles en Keenum hebben de beste kans om zijn reeks uit te bouwen. De Eagles spelen dit weekend tegen de Washington Redskins, die defensief grote problemen kennen.  De Texans parkeren de teambus in Oakland, hetzelfde team waar Foles twee weken geleden het touchdown record evenaarde. Keenum moet dan nog wel even coach Gary Kubiak voor zich winnen, want die is nog niet helemaal overtuigd dat hij basisspeler Matt Schaub voorgoed aan de kant kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *