Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Keenum vs. McGloin

De Oakland Raiders kunnen geen gebruik maken van de diensten van Terrelle Pryor en dus komt er een nieuw gezicht onder center: Matt McGloin. Dat betekent niet alleen de eerste basisplaats voor de Penn State-alum, het betekent ook dat een NFL wedstrijd de volgende twee startende quarterbacks zal huisvesten: Case Keenum en Matt McGloin. Oh dear.

Nu kunnen we niet bepaald zeggen dat beide teams met hun eersterangs quarterbacks veel succes boekten. Terrelle Pryor had een bepaalde flair om zich, maar kreeg soms ook genadig hard op z’n kneiter. Houston, ondertussen, was bereid om Matt Schaub bij het grofvuil te zetten toen hij geblesseerd raakte, net als T.J. Yates, die in zijn spaarzame minuten niet veel beter presteerde. Keenum laat ondertussen goede dingen zien, maar heeft dit nog niet weten om te zetten in een overwinning. Vorige week ging de ploeg van Gary Kubiak, die vanavond vanuit de kop van het stadion zal coachen na zijn inzinking twee weken geleden, onderuit tegen Arizona en de week ervoor was Indianapolis net te sterk. Tijd voor een overwinning dus.

Dan moet het gebeuren tegen McGloin en de Raiders. Een voordeel voor de undrafted rookie is dat zijn offensive line deze week twee starters terugkrijgt, maar of het genoeg is moet nog blijken. Pryor is een meester in het ontwijken van de passrush maar dat is niet aan McGloin besteed. Hij is een statische werper die een pocket nodig heeft om te overleven. Toch liet hij vorige week, toen hij Pryor na zijn blessure mocht vervangen, zien dat hij een aardige bal kan gooien. Stemmen uit het Oakland-kamp geloven zelfs dat een aantal coaches denken dat McGloin ze de beste kans geeft om te winnen.

Of McGloin dat geloof beschaamd zien we vanavond. Feit is dat het een unieke strijd wordt: Keenum vs. McGloin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *