Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bucs domineren Falcons, 41-28

Zondagavond boeken de Tampa Bay Buccaneers een ruime zege op de Atlanta Falcons. In Tampa wordt het 41-28. Running back Bobby Rainey krijgt een kans bij de Bucs door de afwezigheid van Doug Martin en Mike James. Rainey grijpt deze kans en heeft een groot aandeel in de zege van Tampa Bay.

Gedreven om te bewijzen dat hij in de NFL hoort, zet Bobby Rainey een puike prestatie neer. Maar liefst dertig keer wordt vanavond de bal aan hem meegegeven. Rainey komt tot een totaal van 163 yards, twee touchdowns over de grond en één door de lucht. De Buccaneers hebben de smaak van het winnen te pakken en domineren de Falcons eigenlijk gedurende de hele wedstrijd. Het eerste kwart zijn beide teams nog niet helemaal wakker en komt alleen Tampa Bay tot het scoren van een field goal.

Atlanta trekt aan het begin van het tweede kwart de stand nog gelijk maar daarna is het over. De Buccaneers hebben in het tweede kwart slechts negen plays en een interceptie nodig om 21 punten te scoren. In de eerste aanvalspoging loopt Bobby Rainey de bal over 43 yards binnen voor een touchdown. Matt Ryan mag als aanvalsleider van de Falcons proberen iets terug te doen. Lang duurt deze poging echter niet. Ryan ziet op eigen helft dat zijn pass onderschept wordt door Mason Foster. Foster zet de interceptie meteen om in een touchdown voor de Bucs. Vervolgens kan Atlanta weer geen vuist maken en iets terug doen. Een goede veldpositie voor de aanval van Mike Glennon en zijn mannen zorgt er voor dat er maar 53 yards overbrugd moeten worden. Vijf plays later is de stand 24-3 dankzij de tweede touchdown van Bobby Rainey.

Na rust gooit Mike Glennon de wedstrijd definitief in het slot. Er zijn touchdowns door de lucht van, wie anders dan, Bobby Rainey en Vincent Jackson. Tampa Bay neemt gas terug en Atlanta ziet hierdoor kans om een complete afgang nog enigszins te voorkomen. Touchdowns van achtereenvolgens Harry Douglas, Antone Smith en Roddy White zetten de eindstand van 41-28 op het bord. Matt Ryan is vanavond goed voor 254 yards, twee touchdowns en twee intercepties. Zijn rookie collega van de Bucs, Mike Glennon, eindigt met nagenoeg dezelfde cijfers. Er is wel één groot verschil. Glennon gooit geen intercepties.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *