Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Herrezen USC blijkt reuzendoder

Een week na de magische winst op de Oregon Ducks, zijn alle dromen van Stanford naar het land der fabelen verwezen. Schuldig daarvoor? De USC Trojans! De ploeg uit California versloeg de buurman in een thriller: 20-17.

Stanford deed vorige week nog het onmogelijk: het versloeg de onverslaanbaar geachte Oregon Ducks. Met name de defensie van Stanford overtuigde en wist de rushing attack van de Ducks tot het vierde kwart in toom te  houden. Dat was genoeg om de aanval de tijd te geven een flinke voorsprong op te bouwen. Met name Tyler Gaffney toonde zich een workhorse, want hij mocht meer dan 40 carries bijschrijven. Terwijl Stanford zich in de top 5 meldde, was USC bezig aan een opmars sinds het ontslag van Lane Kiffin. Vier van de vijf wedstrijden na zijn vertrek werden gewonnen en met name de aanval begon zijn draai weer te vinden.

Vooraf leek echter niemand rekening te houden met een upset, want USC was simpelweg niet opgewassen tegen de fysieke Cardinal. Niets bleek echter waar, want USC pakte brutaal de leiding. Touchdowns van Soma Vaiknuku en Javorius Allen gaven USC bij rust een 17-10 voorsprong. De aanval van de Trojans stokte in het derde en vierde kwart, maar ook Stanford was slordig en kwam er niet aan te pas. Verder dan een schitterende 18 yard touchdown run van Gaffney kwam de ploeg niet, en daardoor bleef het heel lang spannend. Uiteindelijk mocht Andre Heidari aanleggen vanaf 47 yards voor een fieldgoal met 20 seconden te gaan. Die vloog tussen de palen en dat betekende een enorme verrassing en een enorme domper voor de Cardinal. De vierde plaats op de BCS gaat verloren en ook een eventuele kans op het nationale kampioenschap en ook een plaats in het PAC-12 kampioenschap ligt niet in eigen hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *