Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nipte overwinning Saints op 49ers

De New Orleans Saints hebben zondagavond een zwaar bevochten overwinning geboekt op de San Francisco 49ers. Drie field goals in het vierde kwart van Garrett Hartley buigen een 14-20 achterstand om in een 23-20 overwinning. De laatste field goal vliegt tussen de palen door op het moment dat de klok op 0:00 staat.

 

Met nog drie minuten op de klok probeert Drew Brees zijn aanval richting de endzone van San Francisco te leiden. Door een sack van San Francisco’s Ahamad Brooks verliest Brees de controle over de bal en ziet hij even de welbekende sterretjes. Het zijn de gele vlaggetjes die hem redden. De fumble is ongeldig en de QB van New Orleans krijgt nog een kans. Drew Brees wordt door zijn teamgenoot omhoog geholpen en weet wat hem te doen staat. Hij leidt in de volgende drie minuten zijn aanval tweemaal naar een field goal en de overwinning.

 

De gehele wedstrijd zijn de teams aan elkaar gewaagd en nemen ze om en om de leiding in de wedstrijd. Er zijn touchdowns voor San Francisco van Anquan Boldin en Vernon Davis. New Orleans scoort eenmaal middels een touchdown. Al in het eerste kwart is het Josh Hill die in de endzone een pass van Drew Brees vangt. De ooit zo slechte verdediging van New Orleans weet San Francisco’s QB Colin Kaepernick te beperken tot een totaal van 127 yards. Niners RB Frank Gore komt ook niet echt los overwint slechts 48 yards. New Orleans is ook slordig. Met drie turnovers zijn de Saints niet echt zuinig op de bal.

 

Een spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Wellicht was het de spanning die beide ploegen tot slordigheden dreef maar uiteindelijk is de wedstrijd beslist door één moment. Volgens de scheidsrechters was de sack van Ahmad Brooks te hard en dus kon Drew Brees die ene strohalm pakken en zijn ploeg de overwinning bezorgen.

 

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *