Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Perfect, no more

De Denver Broncos hebben vannacht de perfecte status van de Kansas City Chiefs aan diggelen geschoten. Peyton Manning, die op een geblesseerde enkel speelde, was teveel voor de jonge defensie van de Chiefs. Het werd uiteindelijk 27-17 voor de thuisploeg, een score die niet geheel weergeeft hoe groot het verschil was.

Hoewel Kansas City een beter record had, was Denver vooraf de zware favoriet. De ploeg van Manning speelt het hele jaar al dominant en moest alleen tegen een geniale Andrew Luck  het onderspit delven. Toch waren er een aantal vraagtekens bij de Broncos. Hoe hield de offensive line zich tegen de passrush van de Chiefs? En de vraag die daaraan gekoppeld werd: hoe hield de enkel van Manning het?

Het antwoord op beide vragen was positief. De Chiefs kwamen de hele avond niet in de buurt van Manning en mochten zichzelf zegenen dat het bij halftime slechts 17-10 stond. Een touchdown van Manning naar Julius Thomas en een touchdown-run van Montee Ball gaven de thuisploeg 17 punten, maar dankzij Dwayne Bowe bleven de Chiefs in het spoor.

Toch brak het gebrek aan pressie de ploeg uiteindelijk op. Terwijl de aanval kans op kans liet liggen, scoorde Denver uiteraard wel. Hoewel de luchtaanval niet kenmerkend spectaculair was, bleef Montee Ball rustig en greep zijn kans achter Knowshon Moreno. Van zijn acht carries bracht hij er twee in de endzone (1 en 8 yards) en in het derde kwart gaf hij Denver de beslissende voorsprong. Een score van Anthony Fasano bracht daar geen verandering meer in en dus namen de Broncos de eerste plek in de AFC West over van de Chiefs. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar weer, dan in Arrowhead. Dan mogen de Chiefs proberen de 1-seed weer terug te pakken.

De meest opvallende stat van de avond was het aantal keer waarop de defensie Manning bereikte: 0. De credits gingen dus naar de offensive line. “Ze lagen onder vuur na vorige week, omdat Peyton toen een aantal keer geraakt werd, maar ze zijn al het hele jaar solide”, aldus Jack Del Rio, die overigens vorige week een sollicitatiegesprek had voor de hoofdcoach-positie bij USC. “We wisten dat we in deze wedstrijden goed moesten zijn in de loopgraven om kans te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *