Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MNF: Panthers houden stand tegen Patriots

De Carolina Panthers hebben maandagavond een goede stap richting de playoffs gezet. In eigen huis worden de New England Patriots van Tom Brady verslagen met 24-20. Een spannende wedstrijd met een bizarre ontknoping.

In de laatste drive van de wedstrijd leidt Tom Brady zijn aanval naar de 18 yard lijn van de Panthers. Met nog drie seconden op de klok vuurt Brady nog eenmaal een pass richting end zone af. De pass eindigt in de armen van Carolina’s safety Robert Lester. Feest bij de Panthers, of toch niet? Er ligt een geel vlaggetje in de end zone. Luke Kuechly heeft zijn armen om New England’s TE Rob Gronkowski heen. Pass interference? Nee, zeggen de scheidsrechters na overleg. Brady’s pass was volgens de mannen in het zwart en wit niet te vangen door iemand van de Patriots en het vlaggetje wordt weggewuifd. De overwinning gaat naar de Carolina Panthers. Het is alweer hun zesde ‘W’ op rij.

Cam Newton speelt tegen de Patriots een van zijn beste wedstrijden ooit. Hij staat er wanneer het nodig is. Newton is goed voor 209 yards en drie touchdowns. Daarnaast noteert hij ook nog eens 62 rushing yards. Tijdens de drive die uiteindelijk de winnende touchdown oplevert laat Cam Newton zien dat hij de leider is waar de Panthers op kunnen bouwen. Hij completeert 5 van de 8 passes voor 57 yards en voegt hier nog 18 yards over de grond aan toe. Uiteindelijk plaatst hij de bal in de handen van Ted Ginn Jr. voor de touchdown en een 24-20 voorsprong.

De Panthers staan één wedstrijd achter op de New Orleans Saints in de strijd om de koppositie in de NFC South. In de laatste zes wedstrijden van de reguliere competitie staan de Panthers en de Saints nog twee keer tegenover elkaar. Een spannende ontknoping in de NFC South lijkt aanstaande.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *