Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Comeback Patriots verbijstert Broncos

De clash tussen Tom Brady’s New England Patriots en Peyton Manning’s Denver Broncos is in het voordeel beslecht van Brady. De thuisploeg stond bij rust nog met maar liefst 24-0 achter, maar ging in de tweede helft in de achtervolging. Uiteindelijk betekende een fieldgoal van Stephen Gostkowski in de verlenging, na een bizar einde, de beslissing: 34-31.

Iedereen keek uit naar de confrontatie tussen de twee grootmachten. De Patriots waren voor het eerst sinds jaren weer een ‘underdog’  in eigen huis tegen de sterke Denver Broncos, maar als iemand Peyton Manning kan verslaan zijn het Bill Belichick en Tom Brady wel. Daar zag het echter in de eerste helft niet naar uit. Een ongekend slechte start van de Patriots hielp de Broncos in het zadel. Brady, Ridley en Blount lieten allen de bal los en zagen de drie turnovers ook in scores worden omgezet. Al snel stond het al 17-0 zonder dat de Patriots daar echt iets tegenover zette. Toen Mannin zijn team nog voor rust op 24-0 bracht zag niemand in Gillette Stadium het nog zitten.

Na rust begonnen Brady en de Patriots echter beter te spelen, en wisten ze de Broncos in toom te houden. Met name defensief was de ommekeer groot, want Manning kreeg geen poot aan de grond en moest toezien hij zijn 3-and-outs door de aanval van de Patriots werden omgezet in touchdowns. Edelman, Gronkowski en Bolden zorgden ervoor dat het weer een wedstrijd werd, en de tweede score van Edelman gaf de Pats zelfs de leiding, vroeg in het vierde kwart. Toen het er op aankwam was Manning echter scherp en vond hij Demariyus Thomas in de endzone voor de gelijkmakende score: 31-31.

Die stand bleef staan tot de klok 60 minuten aantikte en dus kwam er een verlenging. Hierin stotterde beide offense, waardoor geen van beide in staat was een score te plaatsen tot twee minuten voor het einde. De Broncos leken de laatste kans te krijgen op een game-winning drive, maar de punt van Ryan Allen was kort en niet te vangen voor Wes Welker. De voormalige Patriot wuifde naar teamgenoten om aan de kant te gaan, maar Tony Carter zag dit te laat en zag de bal tegen zich aan stuiteren. De Patriots vielen met man en macht op de bal en kregen de uitgelezen mogelijkheid op de winnende fieldgoal. Stephen Gostkowski maakte geen fout en zorgde zo voor een ongelofelijke zege in het ijskoude Foxborough. De Broncos konden nauwelijks geloven dat ze de winst alsnog uit handen hadden gegeven, terwijl de vreugde aan de kant van de Patriots enorm was.

Na de wedstrijd was de thuisploeg natuurlijk blij, maar Belichick plaatste snel een kanttekening bij de winst. De Patriots waren namelijk onkarakteristiek slordig met de bal en gaven in het eerste kwart de wedstrijd bijna uit handen. Letterlijk. “Je kunt geen progressie boeken als je de bal niet hebt”, analyseerde de coach. “Je moet hem wel vast blijven houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *