Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Sleutel voor Cardinals ligt in eigen divisie

De Arizona Cardinals ‘are clicking on all cilinders’. De ploeg won met 40-11 in eigen huis van de Indianapolis Colts. Het was jaren geleden dat de ploeg 40 punten wist te scoren. Een voorbeeld dat de aanval achter quarterback Carson Palmer ook eindelijk loskomt. De wildcard-ticket ligt binnen handbereik, maar dan moeten de drie wedstrijden tegen de eigen divisiegenoten wel gewonden worden.

De Cardinals van hoofdcoach Bruce Arians staan op 7-4 na de overwinning op diens oude team uit Indianapolis. De defensie was -zoals al het hele jaar- vlijmscherp. Linebacker Karlos Dansby scoorde na een onderschepping alweer de zoveelste verdedigende touchdown dit jaar. Carson Palmer gooide na zijn 400+ yards van vorige week, nu over de 300 yards. Receiver Michael Floyd pakte zijn tweede 100+ wedstrijd op rij en collega Larry Fitzgerald had twee touchdowns. Bewijslast dat eindelijk de aanval loskomt.

Dit is een essentiële ontwikkeling richting de playoffs. Het moet namelijk het positieve verschil maken binnen de eigen divisie. Dit seizoen werden alledrie de gespeelde wedstrijden in de NFC West verloren. Terugkijken naar vorig seizoen werden de laatste zes divisiewedstrijden niet gewonnen. In de resterende vijf wedstrijden moet nog tegen zowel de 49ers, Rams als de Seahawks gespeeld worden.

Drie finales. De Seahawks staan met 10-1 bovenaan de NFC en de 49ers hebben (hangende de Monday Night Football game vanavond) dezelfde record als de ‘Cards. Last but not least staan de Rams weliswaar op 5-6, maar won de ploeg de laatste twee wedstrijden ruim. Gisteravond werden Chicago Bears met 42-21 nar huis gestuurd. Smullen geblazen dus in de NFC West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *