Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Niners duwen Redskins verder in de problemen

De San Francisco 49ers hebben dankbaar gebruik gemaakt van de uitermate zwakke Washington Redskins. De ploeg van Jim Harbaugh kwam stroef op gang, maar liet uiteindelijk weinig heel van de Redskins. Het werd 27-6 voor de Niners, die daarmee weer het nodige vertrouwen tankte voor de rest van het seizoen.

Het lijkt de enige rol van betekenis te zijn die de Redskins momenteel hebben: andere ploegen vertrouwen geven. De ploeg lijkt dit seizoen in geen enkel opzicht op de ploeg die vorig jaar die onmogelijk run richting de playoffs inzette. Oakland, Chicago en San Diego werden nog wel verslagen, maar het verlies in eigen huis tegen San Francisco was alweer de derde nederlaag op rij. De ploeg van Mike Shanahan speelt zonder vertrouwen en dat is met name waar voor Robert Griffin III. De quarterback lijkt nog steeds bang voor hits, gezien het feit dat ballen die hij onder druk moet gooien bijna niet meer aankomen. Het heeft een vervelend effect op de ploeg, die ook niet kan vertrouwen op de zwakke en door blessures geplaagde defensie.

Colin Kaepernick maakte gisteren dankbaar gebruik van het buitenkansje om weer in een ritme te komen. De quarterback zag er scherp uit en gooide de bal met autoriteit en precisie. Anquan Boldin en Vernon Davis waren de dankbare receivers die hier gebruik van maakte. De twee zijn dit seizoen eigenlijk de enige wapens die Kaepernick tot zijn beschikking heeft, met de pas binnenkort teruggekeerde Manningham die nog in vorm moet komen en de nog steeds geblesseerde Crabtree. Boldin ving twee touchdowns en Davis voegde daar in het derde kwart een zespunter aan toe. De wedstrijden was toen al gespeeld en het laatste kwart kon net zo goed schriftelijk afgedaan worden.

De nederlaag komt hard aan in Washington, dat als zout op de wonden ook nog eens zijn first-round draftpick van de aankomende Draft naar St. Louis verscheepte in de deal die de ploeg RGIII opleverde. Met name aanvallend loopt het niet bij Washington en dat zorgt voor een wankelende positie van Kyle Shanahan, de offensive coordinator van de ‘Skins en, jawel, de zoon van de headcoach. Stemmen rond de NFL beweren dat hij er alleen nog zit omdat hij familie is van, maar het krediet van eigenaar Dan Schnyder zal een keer op zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *