Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Achtste overwinning op rij voor Panthers

In het Bank of America Stadium in Charlotte verslaan de Carolina Panthers zondagavond de Tampa Bay Buccaneers met 27-6. Voor de Carolina Panthers alweer de achtste overwinning op rij. Dit is de langste reeks van aaneengesloten overwinningen in de historie van de ploeg uit Charlotte.

Cam Newton is opnieuw belangrijk voor zijn team. Newton loopt voor 68 yards. Van de 68 yards pakt hij er 53 in het eerste kwart met een rush die Carolina in positie brengt voor het scoren van hun eerste touchdown. Tegen Tampa Bay is Cam Newton goed voor 263 yards, twee touchdowns, twee intercepties en loopt hij zelf nog een touchdown binnen. De intercepties zijn een smetje op de overwinning van de Panthers waar niemand naar om zal kijken. De verdediging van Carolina verkeert namelijk in een uitstekende vorm. De Panthers ‘D’ krijgt gemiddeld de minste punten tegen per wedstrijd. Zondagavond houdt men ook Tampa Bay ver van de eigen end zone af.

Mike Glennon levert in de eerste acht wedstrijden van zijn carrière elke week een TD pass af. Een record in de NFL. Deze indrukwekkende reeks eindigt in Charlotte voor de QB van Tampa Bay. Tegen de Carolina Panthers maakt Glennon een slippertje op een cruciaal moment in de wedstrijd bij een 7-6 stand. Op de 4 yard lijn van de Panthers beweegt de QB naar de linker flank en legt hij aan voor een pass richting end zone. Zonder dat er een verdediger in de buurt is, glipt de bal uit de hand van Glennon. Dwan Edwards, DT van de Panthers, is er als de kippen bij en pikt de bal op. De Buccaneers komen in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de buurt van Carolina’s end zone.

Dankzij de overwinning van de Panthers staat in de wedstrijd tegen de Saints de nummer 1 positie in de NFC South op het spel. Volgende week in New Orleans dus een ware kraker in de strijd om de divisietitel en een plek in de playoffs.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *