Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuw dieptepunt voor Geno Smith, Jets

De New York Jets konden, ondanks hun flinke nederlagen in uitwedstrijden, altijd nog wijzen op hun goede balans in het eigen MetLife Stadium. Daar won de ploeg namelijk 4 van de 5 wedstrijden en stond een goed team te spelen. Daar was zondag niets van te zien. De ploeg kreeg een enorm pak slaag van de Dolphins, Geno Smith werd op de bank gezet en Ryan voelde de stoel onder zijn bips nog heter worden. Het werd 23-3 voor de Fins, die daarmee de hoop mogen houden op een plaats in de playoffs.

De eerste negen weken wisselden de Jets een overwinning af met een verlies, maar daar kwam vorige week verandering in. De Jets gingen namelijk onderuit in Baltimore en konden met name offensief niets klaarbrengen. Toch waren de Jets optimistisch voor de belangrijke clash met de Fins, want ze speelden thuis. En thuis kunnen de Jets net even wat meer.

Daar was echter tegen Miami niets van te merken. Geno Smith kreeg geen ruimte van de sterke Dolphins’ defense en de Jets lagen offensief met hun rug op de grond. Het was de mazzel van de Jets dat ook de Dolphins weinig klaarspeelden tot het eind van de helft. Tannehill bracht zijn team met een minuut te spelen in stelling voor de fieldgoal en zag vervolgens dat Geno Smith besloot de Fins nog een kans te geven. Na 30 minuten stond er dus een 6-0 stand op het bord en moesten de Jets aan de bak.

Dat gebeurde echter niet, want Tannehill begon in het derde kwart zijn receivers te vinden. Eerst profiteerde de ploeg van een fumble van Matt Simms. Matt Simms? Ja, Matt Simms. Rex Ryan was het gestuntel van zijn rookie qb zat en besloot met Simms te gaan. Die beslissing leek niet het gewenste effect te hebben, want die gaf de bal kort na rust aan de Fins, die slechts een kort veld hadden voor de eerste touchdown van de middag. Het was Brian Hartline die de punten op het bord bracht, toen hij een korte pass van Tannehill naar de endzone bracht. Het kortere werk bracht Miami even later nog meer succes, want niet veel later was het Mike Wallace die de endzone vond, na matig tackle werk van Dee Milliner. De cornerback had kans om Wallace neer te halen, maar kwam heel zwak in en zag dat Wallace zijn tackle ontweek en een vrij pad had naar de score. De wedstrijd was toen gespeeld, want het enige wat de Jets nog konden opbrengen was een fieldgoal van Nick Folk.

Nadien was Rex Ryan uiteraard niet tevreden. “Het was een ongelofelijk zwakke vertoning van ons. We werden in alle drie fases weggespeeld en ik weet dat onze fans veel beter verdienen dan we hadden laten zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *