Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

MNF: Seahawks op weg naar thuisvoordeel

Het had de topper in de NFC moeten zijn, maar de strijd tussen de nummer 1 en nummer 2 in the National Football Conference werd een eenzijdig duel. De Seattle Seahawks lieten zien dat er momenteel maar één ploeg aanspraak maakt op thuisvoordeel in de playoffs. De New Orleans Saints werden tijdens Monday Night Football met 34-7 naar huis gestuurd.De Seattle Seahawks zijn door de overwinning de eerste ploeg die officieel een playoffs-ticket heeft behaald. Ze staan twee overwinning voor op naaste belagers New Orleans en Carolina. Het ziet er dus zeer goed uit dat ook het ‘homefield advantage’ in de playoffs wordt behaald.

De weg naar de Super Bowl gaat dan via het Taima, Blitznoordwesten van de VS en is daarmee lastig voor alle andere ploegen. Winnen van Seattle in hun eigen thuishaven lijkt momenteel te lastig. Ploegen als New Orleans die gewend zijn om te spelen met een dak boven hun hoofd en lijken bij voorbaat kansloos. De Saints behaalden vannacht met slechts zeven punten hun laagste puntenaantal onder hoofdcoach Payton sinds diens aantreden in 2006.

De Seahawks hielden de tegenstander niet alleen defensief tegen, maar quarterback Ralph Wilson was foutloos met 320 passing yards, 45 rushing yards, 3 touchdowns en geen balverlies. De Seahawks zijn hard op weg naar de Super Bowl. Die dan toevallig ook in de geliefde kou wordt gespeeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *