Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tomlin krijgt 100k boete

De NFL kan de kerstbonus dit jaar zonder problemen uitkeren. Steelers’ hoofdcoach Mike Tomlin heeft namelijk 100.000 dollar boete gekregen voor het hinderen van een kick return vorige week. De trainer liep afgelopen donderdag tegen aartsrivaal Baltimore Ravens over de witte zijlijn, waardoor kickreturner Jones moest uitwijken en alsnog getackeld kon worden. Het is de tweede hoogste boete ooit voor een coach.

miketomlinsidelineTomlin wordt zwaar gestraft, omdat zijn actie de loop van het spel beïnvloed heeft. Daarom kan het zijn dat naast de vele dollars ook nog een draft pick van de Pittsburgh Steelers kan worden afgenomen.  De hoofdcoach heeft nogmaals zijn excuses aangeboden en wil het niet meer hebben over het voorval. Misschien de slimste actie van hem deze week. Want het quasi-nonchalant over de zijlijn van de Gridiron lopen, kwam niet echt intelligent over.

Overigens is Bill Belichick van de New England Patriots de coach met de hoogste boete aller tijden. Hij mocht een half miljoen dollar ophoesten van zijn eigen spaarrekening. Dit voor het onrechtmatig bespioneren van zijn tegenstanders.

In 2010 haalde een assistent-coach van de New York Jets dezelfde truc uit als Tomlin. Deze coach kreeg toen dezelfde straf als Tomlin nu krijgt. Al werd deze Sal Alosi vervolgens door zijn team op non-actief gesteld. Het werd het einde van zijn NFL-loopbaan. De hoofdtrainer van de Steelers zal het seizoen wel mogen afmaken, maar daarna zou het zomaar kunnen dat de Steelers een goedkoop excuus hebben hem te lozen. Mochten ze van hem afwillen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *