Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ontregelde Texans ontslaan Kubiak

De Houston Texans verloren gisteravond tijdens Thursday Night Football voor de elfde keer op rij. Voor eigenaar Bob McNair voldoende reden om niet langer mede-ogen te hebben met Gary Kubiak, die vorige maand nog een mini-hartaanval kreeg tijdens halftime. De hoofdcoach werd zojuist onslagen.

Kubiak had dit een jaar geleden niet durven denken. De afgelopen twee seizoenen won hij met de Texans namelijk de titel in de AFC South. Vier keer op rij bereikte hij de playoffs. Helaas won hij daarin maar twee keer een wedstrijd. Dit jaar is één groot drama voor de ploeg uit Houston. Binnen twaalf maanden gaat de ploeg van divisiewinnaar naar strijder voor de ‘first round draft pick’.

Saillant detail is dat Gary Kubiak op 3 november jl in de rust van de wedstrijd tegen de Indianapolis Colts een mini hartaanval kreeg. Een week bleef hij thuis voordat hij op 11 november weer terugkwam. Hij keerde weer terug binnen een zooitje ongeregeld. Discipline is ver te zoeken in Houston. Gisteravond in de verloren wedstrijd tegen de Jacksonville Jaguars werd dit nogmaals pijnlijk duidelijk. Maar liefst 14 penalty’s werden er begaan. Voor Bob McNair genoeg bewijs dat Kubiak de teugels niet meer in handen had.

Defensive Coordinator Wade Phillips mag het seizoen nu afmaken als interim-hoofdcoach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *