Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

49ers pakken laatste strohalm

De San Francisco 49ers hebben met een late fieldgoal divisiegenoot Seattle Seahawks weten te verslaan met 19-17. Door de overwinning op eigen veld voorkwamen de 49ers dat de bezoekers er met de NFC West titel vandoor gingen.

Lang leek de beslissing gevallen te zijn in de sterke NFC West. Runningback Frank Gore maakte echter het verschil door een 51 yards run te noteren, waarmee hij zijn kicker Phil Dawson in stelling bracht om de winnende bal tussen palen te trappen. De ploeg hield hiermee de winnende thuisreeks tegen de NFC West levend. Sinds 26 oktober 2008 werd niet meer verloren van de naaste concurrenten.

Met 11-2 blijven de Seahawks de grootste kanshebber voor de divisietitel, maar de 9-4 49ers hebben de boel wel aan het wankelen gebracht. Voeg hierbij dat beide teams nog spelen tegen divisiegenoot Arizona Cardinals die met 8-5 ook nog volop in de playoffs race zijn. Het is nog lang niet afgelopen in de NFC West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *