Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brees leidt Saints langs Panthers

In New Orleans staat zondagavond de kraker in de NFC South op het programma. De Carolina Panthers nemen het op tegen de New Orleans Saints. Met 31-13 gaat de winst naar de New Orleans Saints en komt er een eind aan de zegereeks van de Panthers. New Orleans behoudt de eerste plaats in de NFC South.

De Carolina Panthers hebben een prima start en zijn in staat om zich prima te verplaatsen richting de end zone van de New Orleans Saints. De Panthers hebben meer dan elf minuten van het eerste kwart balbezit maar kunnen de goede drives niet omzetten in touchdowns. QB Cam Newton leidt Carolina in het eerste kwart naar twee field goals. Tot zondagavond was er dit seizoen geen enkel team in de NFL dat meer dan twee touchdowns scoorde in een wedstrijd tegen de Panthers. De Saints scoren er drie in één kwart. In het tweede kwart vindt de uitermate sterk spelende Drew Brees achtereenvolgens Marques Colston (tweemaal) en Jimmy Graham voor een touchdown. De QB van New Orleans zet hiermee zijn ploeg op een 21-6 voorsprong bij rust.

Na rust zakt Carolina iets weg. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het sterke spel dat zowel de verdediging als de aanval van New Orleans laat zien. Brees vindt vroeg in het vierde kwart nogmaals Jimmy Graham voor een touchdown en beslist hiermee de wedstrijd. Carolina komt niet eerder tot het scoren van een touchdown dan laat in het vierde kwart. Over 17 yards maakt Cam Newton de connectie met Steve Smith voor een touchdown.

Drew Brees komt tegen de Panthers over de magische 50.000 passing yards grens heen. Hij is de vijfde speler in de NFL die dit presteert. Over twee weken gaan de Saint op bezoek bij de Panthers. Kan Carolina in eigen huis Drew Brees en zijn mannen wel stoppen?

 

Foto via SI.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *