Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ohio State valt, Auburn viert feest

Ook de laatste week voor het Bowl-seizoen bracht weer een verrassende wending in het college-landschap. Ohio State had een plek in de strijd om het kampioenschap voor het grijpen, maar liep zich stuk op de defensie van de Michigan State Spartans. Aurbun nam dankbaar gebruik van het slippertje van de mannen van Urban Meyer. De ploeg won van Missouri en neemt het op tegen Florida State in de eindstrijd tussen de nummers 1 en 2.

Het moest een mooie dag worden voor Ohio State, maar het liep allemaal anders. De ploeg startte slap en zag dat Connor Cook zijn ploeg op  een 17-0 voorsprong bracht. Met name de defensie van de Spartans, die het hele seizoen al domineert, maakte het Braxton Miller nagenoeg onmogelijk. Pas vlak voor de rust kwam de ster van Buckeyes er enigszins aan te pas. Toch keek de ploeg bij rust tegen een 17-10 achterstand aan.

De wederopstanding leek na rust plaats te vinden. Miller vond tweemaal de endzone en zette Ohio State op de fasttrack naar het beloofde land. Toch bleef de aanval van Ohio State daar hangen, wat Michigan State op haar beurt de kans gaf om het initiatief over te nemen. Met twee touchdowns in het vierde kwart gebeurde dat ook. Jeremy Langford plaatste de doodsteek met iets meer dan 2 minuten te spelen, wat de val van Ohio State inluidde. Het betekende het eerste verlies van Meyer als hoofdcoach van de Buckeyes, en meteen een belangrijke ook.

Auburn loerde natuurlijk op een kans en speelde eerder die dag al om het kampioenschap in de SEC tegen Missouri. De Tiger bleven lang bij, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in met name Tre Mason. Het beest van het Auburn backfield gooide er nog maar eens 300+ yards uit en leidde zijn team naar de overwinning en dus een plaats in de strijd om het nationale kampioenschap. Omdat #1 Florida State geen fout maakte tegen Duke is dat het affiche voor de belangrijke wedstrijd van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *