Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De Redskins maken er een zootje van

Het is momenteel niet prettig om bij de Washington Redskins te horen. De ploeg verkeerd in een sportieve crisis en dat begint zijn effect te hebben op de onderlinge verhoudingen binnen de organisatie. De laatste beslissing van Mike Shanahan wordt nu alweer in twijfel getrokken: Kirk Cousins vervangt de rest van het seizoen Robert Griffin III. Reden? Om laatstgenoemde te beschermen van meer blessureleed.

De rotzooi bij de Redskins is te groot om alles in een bericht te stoppen. Begin dit jaar begon het al met het feit dat de naam van de ploeg ter discussie kwam te staan. De laatste weken gaat het echter sportief verre van vlekkeloos en komt er allerlei roddel en achterklap opborrelen. Blijkbaar had eigenaar Dan Schnyder bijvoorbeeld een iets te close band met RGIII, iets wat Mike Shanahan niet kon verteren. Sterker nog: aan het eind van vorig seizoen had laatstgenoemde zijn bureau al opgeruimd, maar kwam hij toch terug voor het huidige seizoen.

Het verhaal van RGIII is ondertussen bekend. Vorig jaar scheurde de quarterback zijn knieband en moest hij revalideren tot aan de start van het huidige seizoen. Hij leek klaar om terug te keren, maar het is duidelijk dat hij absoluut niet 100% is. Met name mentaal gezien heeft hij nog een litteken. De vele klappen die het talent te verduren kreeg, deden Shanaham ertoe besluiten hem de rest van het seizoen op non-actief te zetten. Met Cousins hebben de Skins een waardige vervanger, en hij heeft gelijk: het is het niet waard om de toekomst van de franchise op het spel te zetten.

De beslissing kwam echter al snel weer in een kwaad daglicht te staan. Naar verluidt is Shanahan uit op een ontslag, en wil hij dit forceren door ‘opvallende’ beslissingen te nemen. De coach en zijn eigenaar hebben hun ongunst nog niet laten blijken, maar het is publiek geheim dat de relatie onder druk is komen te staan. Boze tongen beweren dat Mike zijn zoon Kyle een hand boven het hoofd houdt. De offensive coordinator van de Skins krijgt veel kritiek vanwege het matige spel van zijn ploeg, en volgens bronnen analytici heeft hij alleen nog een baan omdat zijn vader de hoofdcoach is.

Al met al is de carrousel van de Redskins overvol en nog steeds flink aan het draaien. Er zullen harde woorden vallen, en ongetwijfeld enkele koppen rollen, om schoon schip te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *