Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Winst op Jets geeft Panthers uitzicht op NFC South titel

Zondagavond doen de Carolina Panthers goede zaken in de strijd om de titel in de NFC South. De New York Jets worden met 30-20 aan de kant gezet door Cam Newton en zijn mannen. Omdat Carolina wint en New Orleans verliest van de St. Louis Rams is Carolina medekoploper in de NFC South. Volgende week komen de Saints op bezoek in Charlotte. Op voorhand dus een affiche om van te smullen.

De wedstrijd gaat lang gelijk op. Tot laat in het tweede kwart komen beide ploegen niet verder dan twee field goals elk. Met nog drie minuten in het tweede kwart besluit Carolina’s QB Cam Newton uit de pocket te lopen en open te draaien naar rechts. Daar vindt Newton ‘good old’ DeAngelo Williams. Dat Williams met de jaren zijn snelheid niet verloren is bewijst hij in de 70 yards na het ontvangen van de bal. Dankzij een rush langs de zijlijn en een blok van de sterk spelende Brandon LaFell loopt Williams de eerste touchdown van de wedstrijd binnen. De Jets hebben voor rust geen antwoord meer. Met nog acht seconden op de klok maakt Carolina een field goal waardoor de ruststand op 16-6 komt.

In het derde kwart komt New York terug. De Jets zijn nog in de race om een plek in de playoffs en moeten dus winnen in Charlotte. Een touchdown van Sheldon Richardson brengt de Jets weer terug in de wedstrijd. De Panthers laten dit echter niet gebeuren. Carolina’s Jason Williams weet een punt van Ryan Quigley te blokken. De bal komt op de 14 yard lijn van de Jets te liggen en vier plays later loopt Mike Tolbert de end zone binnen voor de touchdown.

De enige interceptie van de wedstrijd komt van New York’s QB Geno Smith. Het is een interceptie die Captain Munnerlyn de kans geeft om te antwoorden op de trash talk die WR Santonio Holmes voorafgaand aan de wedstrijd spuwde in de richting van Carolina’s secondary. Holmes beweerde dat de secondary van Carolina de zwakste link is in de verdediging van de Panthers. Munnerlyn haalt zijn gram door na het onderscheppen van de bal ook de resterende 41 yards naar de end zone te overbruggen. De 30-20 eindstand komt op het bord nadat Jeff Cumberland een pass van Geno Smith omzet in een touchdown.

Carolina heeft alles nu in eigen hand. Tweemaal winnen en men kan de NFC South titel claimen met de daarbij behorende bye in de eerste ronde van de playoffs. Maar dan moet er eerst wel gewonnen worden van de Saints. Zal het thuisvoordeel van de Panthers de doorslag geven?

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *