Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Peyton Manning verbreekt touchdown record

Van 2004 tot 2007 hield Peyton Manning het record voor touchdown passes in een seizoen. Vanaf deze zondag heeft hij het record opnieuw op zak. Manning gooide vier touchdown passes in de overwinning van Denver Broncos tegen Houston Texans en kwam hiermee in het seizoen op een totaal van 51 zespunters. Hiermee lost Manning zijn aartsrivaal Tom Brady af, die het record sinds 2007 op zak had.

Manning heeft volgende week nog een speelronde om aan zijn totaal toe te voegen. De voormalig quarterback van de Indianapolis Colts zal dan zijn vizier hebben om het seizoenrecord voor passing yards. Dit record is nu in handen van Drew Brees. De achterstand van Manning bedraagt slechts 265 yards. Hiernaast kan Denver ook het record voor punten in het seizoen verbreken. Manning en Co hebben slechts 18 punten nodig om het record van de 2007 New England Patriots te verbreken.

De Broncos wonnen het treffen tegen de Houston Texans met 37-13. Hiermee werden ze kampioen van de AFC West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *