Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots en Bengals pakken Divisietitel

In een reeks van drie wedstrijden werd het playoffs-lot van vier teams naarstig bepaald. Na verlies van de Dolphins, waren de New England Patriots al zeker van de AFC East titel. Toen ze vervolgens in Baltimore de plaatselijke Ravens een pak slaag gaven, waren de Cincinnati Bengals ook zeker van de eerste plaats in de AFC North. De verliezende Ravens moeten nu samen me onder meer de verliezende Dolphins strijden om de allerlaatste playoffs ticket in de AFC.

Ondanks dat de New England Patriots al zeker waren van de divisietitel, hielden ze zich niet in tegen de Baltimore Ravens. Er zat hier nog wat oud zeer, omdat in de vorige ontmoeting tussen de beide ploegen de Ravens de AFC Championship wonnen. Vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers al op 17-0 voorsprong. De Ravens waren vervolgens niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Met 41-7 kregen ze een flinke tik te verwerken.

Het team heeft het hele seizoen al moeite om touchdowns te maken. Zelfs kicker Justin Tucker kon de malaise niet ontsnappen. Hij mistte na 33 opeenvolgende succesvolle fieldgoals zijn driepunter in het vierde kwart. De Ravens staan nu op plek 7 in de playoffs ranglijst in de AFC. Samen met de Miami Dolphins (nr. 6), de San Diego Chargers en de Pittsburgh Steelers zit de ploeg nu in een ingewikkelde strijd om de laatste playoffs plek. Wordt het toch nog spannend in week 17 in de AFC.

Het zou de eerste keer in zes seizoenen zijn dat de Ravens onder coach Harbaugh en met quarterback Joe Flacco niet verder komen dan het reguliere seizoen.

Magische Dalton
Andy DaltonDe Bengals schreven door het verlies van de Ravens en de eigen overwinning clubgeschiedenis. Voor het derde seizoen op rij bereikte de ploeg de playoffs. Dit was nog niet gebeurd. Andy Dalton zal hier een groot aandeel in hebben. De rossige quarterback was de afgelopen drie jaar aanvalsleider en was in al zijn seizoen succesvol.

Ook thuis tegen de Minnesota Vikings was hij weergaloos met 366 yards en vier touchdowns. De Bengals wonnen eenvoudig met 42-14 en blijven ongeslagen in het eigen stadion. Een belangrijke statistiek, want als divisiewinnaar spelen ze nu in ieder geval thuis in de eerste playoffs ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *