Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Brees leidt Saints overtuigend naar playoffs

De New Orleans Saints hebben een plek in de playoffs bemachtigd door met ruime cijfers van de Tampa Bay Buccaneers te winnen. In New Orleans wordt het zondagavond 42-17. Met vier tochdowns door de lucht en zelfs één over de grond, is Drew Brees tegen de Bucs behoorlijk op dreef.

In het eerste kwart openen de Saints de score. QB Drew Brees weet met een lange pass over 44 yards Lance Moore te vinden voor een touchdown. Het andwoord van de Buccaneers laat niet lang op zich wachten. In slechts vier plays vindt QB Mike Glennon, eveneens na een prima pass, Tiquan Underwood voor een touchdown. De scores zijn nog niet op in het eerste kwart want New Orleans is hongerig en uit op touchdowns. TE Jimmy Graham mag een strakke pass ontvangen van Drew Brees en zet hiermee de stand op 14-7 in het voordeel van de Saints.

Halverwege het tweede kwart valt pas de volgende score te noteren. Ditmaal is het Robert Meachem die een diepe bal van Brees ontvangt voor een touchdown. De Bucs lijken door deze score verslagen. Toch haakt de ploeg van QB Mike Glennon weer enigszins aan wanneer diezelfde Glennon een pass naar Tim Wright completeert voor een touchdown. Tampa Bay kan maar kort genieten van dit moment. Want vanaf dit moment domineren de mannen in het zwart en goud. Brees lanceert maar weer eens een raket in de richting van Kenny Stills. Stills accelereert richting end zone en zet de prachtige pass van Brees om in een touchdown. De rest van de score komt tot stand door een field goal van Tampa en twee touchdowns van New Orleans. Eerst is er een touchdown op naam van Pierre Thomas en tot slot besluit Drew Brees zelf de wedstrijd met een touchdown over de grond.

De New Orleans Saints gaan de playoffs in. Het is een gevaarlijk team dat, vooral thuis, moeilijk te verslaan is. Maar uit is het een ander verhaal. Het zal dus knap lastig worden voor Brees en zijn mannen aangezien de Saints in de playoffs vooral ‘on the road’ zullen zijn.

Foto via si.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *