Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Mirakel voor San Diego Chargers

De San Diego Chargers hebben op wonderbaarlijke wijze de playoffs gehaald. De ploeg won gisteren na overtime met 27-24 van het ‘tweede’ van Kansas City Chiefs. Vier seconden voor het einde van de reguliere tijd miste kicker Ryan Succop van de Chiefs een opgelegde kans om de wedstrijd te beslissen voor de rood-witten. Zijn 48 yard fieldgoal zeilde echter links van de uprights.

Door de nederlaag van de Baltimore Ravens eerder op zondag hadden de Chargers de overwinning nodig om als eight-seed de playoffs binnen te gaan. Dit was ook te merken aan het spel in de extra periode. De formatie van quarterback Philip Rivers ging zelfs voor een fake punt, nadat de eerste aanvalsreeks in de extra periode was gestrand. Deze reeks eindigde uiteindelijk in de beslissende driepunter.

Kansas City kon in de gelijkmakende overtime-beurt niks meer terug doen. De ploeg speelde met een veredelde selectie, omdat zij al een vaste plek in het naseizoen hadden verworven. Kansas City speelt volgende week uit tegen Indianapolis Colts. San Diego reist volgende week naar Cincinnati voor de Wild Card Playoffs.

De wedstrijd werd met veel aandacht gadegeslagen in Pittsburgh, Pennsylvania. Pittsburgh begon aan de zondagavond in de wetenschap dat ze een nederlaag van zowel Baltimore en San Diego nodig hadden om het eindbal te bereiken. Zelf had de ploeg met een 20-7 overwinning haar sportieve plicht gedaan. De laatste score van San Diego maakte echter aan alle wilde dromen een einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *