Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nederlandse delegatie FBU Team Europe in Texas

De spelers die door FBU tijdens een rondje Europa zijn verworven voor Team Europe zijn aangekomen in San Antonio, Texas. En hoewel de wedstrijd tegen het Texaanse team is omgezet in een controlled scrimmage (7vs7 en OLvs DL), vanwege safety regulations met twee wedstrijden in een week, heeft iedereen er zin in.

De squad is compleet en de coaching staff wordt aangevuld met de Amerikaanse coach Chris King. King was defensive coordinator bij Saint John Bosco Braves, een high school uit Los Angeles die ongeslagen “national champion” werd door het sterke DeLaSalle te verslaan.

De Nederlanders Tom van Duijn (Alphen Eagles), Mick Hanzen (Amsterdam Panthers), Jeffrey Juurlink (Amersfoort) sluiten zich aan bij Roedion Henrique. Henrique, die tegenwoordig voor Reedley Junior College speelt, is net als Tom voor een tweede keer van de partij. Vorig jaar bleek het voor de sensationele speler van de Amsterdam Panthers de opstap naar een Amerikaans avontuur bij een Junior College. Hij zal hier ook volgend jaar nog eligible voor zijn.

Hopelijk komen er meer mogelijkheden voor de spelers open met dit toernooi. Het is namelijk zo veel meer dan alleen een “paar wedstrijden spelen in de VS”. Op Gridiron.nl houden we u natuurlijk op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *