Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Orton doet een ‘Romootje’, Eagles winnen

De Philadelphia Eagles hebben zich in het hart van de leeuw geplaatst voor de play-offs. Tegen de Dallas Cowboys stond de ploeg de hele wedstrijd op voorsprong, maar werd het gedurende de wedstrijd toch nog een aantal keer spannend. Uiteindelijk bleken de ‘Boys te kort te komen en wonnen de Eagles de NFC East. Het werd 24-22.

Het was vooraf de meest gehypete matchup van het weekend: de strijd om de titel in de NFC East. De divisie speelt dit seizoen matiger dan ooit, maar toch kwamen er twee ploegen boven drijven die uit gingen maken die er de play-offs in mocht. Aan de ene kant de Eagles van Chip Kelly met Nick Foles als quarterback, aan de andere kant de thuisspelende Dallas Cowboys van Jason Garrett met, jawel, Kyle Orton als quarterback. Tony Romo ging deze week onder het mes en dus moest de veteraan Orton de belangrijkse wedstrijd van Dallas in jaren leiden.

Dat ging in het begin niet van een leien dakje. Beide teams kwamen nauwelijks in een ritme en een fieldgoal van Alex Henery was dan ook het enige wapenfeit in het eerste kwart. De wedstrijd brandde in het tweede kwart echter los. Nick Foles vond de uitblinkende LeSean McCoy voor de makkelijke 3-yard touchdown, maar niet veel later antwoordde Gavin Escobar namens de Cowboys met een schitterende frontflip in de endzone. De Boys leken het initiatief te willen nemen voor rust, maar een fumble van Jason Witten gaf het momentum meteen terug aan de Eagles. Die gebruikten dat om een flink gat te slaan (Brent Celek 14-yard score) en na een fieldgoal van Dan Bailey gingen beide ploegen rusten met een 17-10 stand in het voordeel van de Eagles.

Orton begon in de tweede helft beter te spelen en er kwamen kansen voor Dallas. De ploeg bleef echter tot tweemaal toe steken op een fieldgoal en kwam dus dichterbij, maar niet op voorsprong. Dat gaf Philly de kans om wederom het gat te vergroten. Bryce Brown vond de endzone in het vierde kwart, maar omdat de Eagles besloten niet voor twee punten te gaan bleef het gat overbrugbaar met een score. Dat bleek de goede beslissing van Kelly. De Cowboys vonden namelijk wel de endzone tot ieders vreugde, maar konden daarna de two-point conversion niet omzetten in punten, waardoor nog een score nodig was om te winnen. De kans daarop kwam, maar op de eerste play van die drive deed Orton zijn beste Romo imitatie. Hij gooide de bal achter zijn intended reciever en zag dat Boykin voor zijn man kwam en de wedstrijd op slot gooide.

De man wiens baan op de tocht staat na wederom een matig seizoen is Jason Garrett. Hij liet na afloop weten dat hij tevreden was met de manier waarop zijn team had gevochten, maar uiteraard niet met het resultaat. “Je voelt je trots over de manier waarop dit team heeft gespeeld, heeft gevochten, terug in de wedstrijd is geklommen. Maar uiteindelijk hebben we niet gedaan wat we moesten doen: winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *