Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN: Verder met twee divisies

Volgens de officiele site van de AFBN wordt er dit seizoen op senioren full tackle niveau AFBN American football gespeeld in twee divisies. Dit betekent dat de derde divisie, die vorig seizoen in het leven was geroepen voor nieuwe teams, komt te vervallen. De teams uit de voormalige derde divisie promoveren automatisch naar de tweede divisie, die voor het gemak nu eerste divisie wordt genoemd. Deze komt hiermee uit twee poules te bestaan van in totaal twaalf teams.

Maar liefst drie Technische Vergaderingen waren nodig om tot het besluit over de nieuwe divisieopzet te komen, maar uiteindelijk werd er consensus bereikt over een opzet die de komende jaren mee moet.

Ook Lelystad Commanders, Den Haag Raiders en Lightning Leiden komen in deze eerste divisie uit. Deze drie teams speelden vorig seizoen nog op het hoogste niveau. Door de competitieverandering is er echter geen plek meer voor ze, omdat in deze nieuwe Eredivisie voortaan uit zes in plaats van acht teams bestaat.

In de hoogste divisie strijden zes teams om het Nederlandse kampioenschap. Nieuwkomer is Hilversum Hurricanes, dat vorig seizoen de tweede divisie wist te winnen. De andere teams zijn vertrouwd met de eerste divisie: Amsterdam Crusaders, Nijmegen Pirates, Amsterdam Panthers, Arnhem Falcons en Alphen Eagles.

De tweede divisie bestaat uit twaalf teams, die over twee poules zijn verdeeld:

Poule A:
Lelystad Commanders
Amersfoort Untouchables
Rotterdam Trojans
Den Haag Raiders
Eindhoven Raptors
Flevo Phantoms

Poule B:
Lightning Leiden
Groningen Giants
Spijkenisse Scouts
Utrecht Dominators
Enschede Broncos
Maastricht Wildcats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *