Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jay Cutler krijgt payday bij Bears

Quarterback Jay Cutler is er onverwacht snel uitgekomen met de Chicago Bears. Daags nadat de quarterback aangaf dat hij graag in Chicago wilde blijven, heeft het team hem beloond met een contract voor zeven seizoenen met een totale waarde van 126 miljoen dollar. 54 miljoen dollar komt gegarandeerd op de bankrekening van Cutler. Hiermee geeft Chi-town een signaal af dat ze erg veel vertrouwen hebben in de voorman, ondanks dat hij ze de afgelopen seizoenen slechts eenmaal de playoffs in wist te loodsen. De move is daarom niet onomstreden.

Cutler kwam dit seizoen tot 19 touchdowns en 12 interceptions en eindigde onder de 3.000 yards passing. Statistisch gezien is dat een van zijn betere jaren. Om zijn 5-6 record als starter kan echter ook niemand heen. Daarom bracht een blessure aan Cutler Chicago dan ook even aan het wandelen. Reserve QB Josh McCown deed het uitstekend in afwezigheid van Cutler, waardoor de roep om de goedkopere route te nemen steeds luider werd.

Cutler gaf vorig week echter aan dat een quarterback in Chicago een droombaan heeft. Met receivers als Brandon Marshall en up-and-coming Alshon Jeffery heeft Cutler een goede voedingsbodem, waar coach Marc Trestman het maximale uit kan halen. Trestman staat te boek als een quarterback coach en dat weerspiegelt zich in de cijfers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *