Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lovie Smith naar Tampa Bay

Lovie Smith keert terug naar Tampa Bay. De voormalige linebackers coach van de Buccaneers onder het Tony Dungy regiem heeft een meerjarig contract getekend als hoofdcoach. Hij vervangt Greg Schiano, die vorige maand verrassend werd ontslagen.

Smith was vorig jaar geen hoofdcoach in de National Football League. Hij werd aan het einde van het 2012 seizoen ontslagen door de Chicago Bears. In negen seizoenen kwam hij daar tot een 81-63 record en maakte hij zijn opwachting in de Super Bowl.

Met de move kaapt Tampa de begeerde coach weg voor de neus van Detroit Lions. Smith stond hoog op het verlanglijstje aldaar, vanwege zijn verdedigende pedigree. De verdedigingen van Smith in Chicago waren altijd top-notch. Het was zijn werk aan aanvallende zijde waar nogal eens wat vraagtekens bij werden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *