Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Michigan State wint 100ste Rose Bowl

Michigan State is de winnaar van de 100ste Rose Bowl. De ploeg van Mark Dantonio kwam langzaam op gang, maar wist uiteindelijk Stanford van zich af te houden. De Spartans wonnen met 24-20.

Het is de meest beruchte en beroemde Bowl Game: de Rose Bowl. Het gelijknamige stadion in Pasadena zat weer ramvol voor de 100ste editie. Ditmaal stonden Michigan State en Stanford tegenover elkaar. Voor Michigan State was het al heel lang geleden, voor Stanford begon het normaal te worden. Vorig jaar trok de Cardinal namelijk tegenover de Oregon Ducks aan het langste eind. De ploeg van David Shaw is dus bekend met de druk van de Rose Bowl.

Het begin van Stanford was niet verrassend. Kevin Hogan vond Cajuste voor een 51-yard gain en daarna mocht Tyler Gaffney het afmaken met een fysieke run. Even later kreeg Stanford de bal niet in de endzone, maar Jordan Williamson maakte er 10-0 van voor een vroege voorsprong voor Stanford. Toen de eerste nervositeit van Michigan State was verdwenen, kwam de ploeg ook aan football toe. Onder leiding van Connor Cook marcheerde de ploeg over het veld en mocht Jeremy Langford het afmaken vanaf de drempel. De Spartans waren terug in de wedstrijd.

Het was vlak voor rust diezelfde Cook die Stanford wel een hele makkelijke pick six gunde. Onder hevige druk kwam er een zwak lobje uit de handen van de quarterback. Kevin Anderson maakte er dankbaar gebruik van, pikte de bal simpel op en de 40 yards naar de endzone waren ook geen probleem. Cook had echter nog genoeg tijd (2 minuten) om het verschil alsnog drie punten te maken. Trevor Pendleton maakte hem en bracht bij rust de stand op 17-14.

Na rust was er maar een ploeg die aanspraak maakte op de winst: Michigan State. Tony Lippett besliste in het vierde kwart het duel in het voordeel van de Spartans. Williamson bracht Stanford nog even op vier punten, maar uiteindelijk gooide de Spartans het slot op de deur door Stanford te stoppen op 4th down laat in het vierde kwart. Een enorm knappe overwinning van de ploeg van Mark Dantonio, die voorafgaand aan het seizoen niet gezien werden als een topper in de SEC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *