Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oklahoma voorbij ‘Bama in shoot-out

De Oklahoma Sooners schokten gisteren de wereld toen zij de Alabama Crimson Tide versloegen. In de Sugar Bowl was weinig te zien van de eens zo dominante ‘Bama defense: 45-31.

Het was het tweede verlies in twee wedstrijden voor de Crimson Tide, die enkele potten geleden nog een gemakkelijke wandeling richting het college football kampioenschap voorspeld kregen. Toen liep Auburn een gemiste fieldgoal in de laatste seconde terug, nu waren de Sooners op meer conventionele manier te sterk.

Freshman quarterback Trevor Knight ging 32/44 voor 348 yards,  vier touchdowns en een interception. Grootste verdiener van Knight’s weelde was het trio van Jalen Saunders, Lacontan Saunders en Sterling Shephard. Zij combineerden voor achttien catches, bijna 250 yards en al Knight’s touchdown passes. ‘Dit moeten we meenemen naar volgend jaar’, zei Knight, die verder vond dat niemand vooraf in de Sooners geloofde. ‘We kunnen hier niet tevreden mee zijn, we willen the big one.’

‘Bama quarterback AJ McCarron heeft vaker het verwijt gekregen niet op zijn best te zijn op de grootste momenten. De wedstrijd van vannacht  was qua yardage prima (387 yards), maar McCarron leverde de bal twee keer in, in de eerste helft, waar Oklahoma twee keer uit scoorde. McCarron had ook een fumble die werd teruggelopen voor zes punten. ‘Geef mij de schuld’, zei de QB na de wedstrijd. ‘Het is football, het gebeurt. Ik zou willen dat het niet zo was, maar ik neem het verlies en de schuld op me, want veel was waarschijnlijk mijn fout.’

Coach Nick Saban van Alabama vatte het geheel eigenlijk prima samen. ‘We kregen meer dan vijfhonderd yards aan offense, dus iemand moet iets goed doen. Ik denk alleen dat we aan de verdedigende kant van de bal niet zo goed speelden als we konden, of moesten doen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *