Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ingram helpt Saints geschiedenis schrijven!

De New Orleans Saints hebben afgerekend met geschiedenis door voor het eerst een playoff wedstrijd te winnen buiten de eigen vertrouwde dome. In de open lucht van Philadelphia werden de plaatselijke Eagles in de allerlaatste seconde verslagen met een fieldgoal voor 26-24.

Ieder jaar staat er iemand op bij een team die ver komt in de playoffs. Runningback Mark Ingram van de Saints lijkt die speler te kunnen worden voor New Orleans. De voormalig eerste ronde draftpick maakte in zijn derde seizoen eindelijk positief het verschil. Hij liep 97 yards en een touchdown binnen. Zijn tweede hoogste in zijn loopbaan.

Ingram nam hiermee zijn team op de rug, waar de gebruikelijk held Drew Brees het moeilijk had. De quarterback gooide twee onderscheppingen in de eerste helft. Gelukkig waren de Eagles niet sterk genoeg om deze cadeautjes om te zetten in een overwinning. De Eagles maakte vier minuten voor tijd nog wel een touchdown voor een 24-23 voorsprong, maar Brees was net op tijd hersteld om kicker Shayne Graham in de gelegenheid te brengen het verschil te maken in de laatste seconde.

Volgende week wordt het een extra zware opgave voor Drew Brees als hij het in de open lucht van Seattle mag opnemen tegen zo’n beetje de beste pass defensie van de NFL. Een onderschepping daar is dodelijk. En daarom is Mark Ingram in dit verhaal zo belangrijk. De grondaanval zou namelijk wel eens de sleutel kunnen zijn voor de Saints om ook een tweede wedstrijd buiten de eigen Dome te winnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *