Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

McCoy wint met Chargers en mag terug naar Denver

De San Diego Chargers waren niet onder de indruk van de ongeslagen status in het reguliere seizoen van de Cincinnati Bengals en maakten de thuisploeg af met 27-10 in de playoffs. En dat allemaal dankzij een man die bij de Amsterdam Admirals in 1998 nooit meer dan een gemiddelde quarterback was. Als debuterende NFL coach heeft Mike McCoy bij de San Diego Chargers alle neuzen op het juiste moment de juiste kant op. Next Stop: Denver!

Het sprookje van McCoy brengt hem terug bij de ploeg waar hij vorig jaar nog offensive coordinator was. In de Divisional Playoffs ronde -ofwel de kwartfinale- mogen de San Diego Chargers voor de tweede keer dit jaar naar Denver toe. Saillant detail is dat de ‘Bolts’ in het reguliere seizoen de enige ploeg was die de Broncos in eigen huis wisten te verslaan.

Bovendien weten de Chargers om te gaan met de underdog positie. De Bengals waren vandaag met hun ongeslagen status in het eigen stadion ook dik favoriet. De playoffs bleken toch andere muziek. Vooral de aanval was niet feilloos. Quarterback Andy Dalton was dit jaar bij vlagen geniaal, maar kon tegelijkertijd ook fouten maken. Helaas voor Cincinnati was het vandaag weer zo’n dag. Met twee onderscheppingen bewees hij zijn ploeg geen goede dienst. Daarbij werd hij ook niet geholpen door de rest van de ploeg. Vooral runningback Bernard viel negatief op. Een fumble kort voor de endzone voorkwam dat de Bengals kort voor rust ruimer voorstonden dan de 10-7 die op het scherm stond. Later had hij ook nog een opzichtige blunder, door een simpele pass niet te kunnen vangen.

Het bleek bovendien een teken aan de wand, want in de tweede helft wisten de Bengals geen enkele score meer te produceren, terwijl de Chargers degelijk tien punten per kwart wisten te maken. Quarterback Philip Rivers blinkt daarbij niet uit met een hoge aantal  yards en veel touchdowns. Aan de hand van McCoy doet Rivers precies het juiste. Hij bracht in Cincinnati zijn team in scoringspositie en maakte geen fouten. Runningbacks Danny Woodhead en Ronnie Brown deden ieder met een touchdown de rest.

De Bengals mogen hun wonden gaan likken en moeten hard gaan nadenken hoe ze deze klap te boven gaan komen. De San Diego Chargers zouden daarbij zomaar de ploeg kunnen zijn die de playoffs zijn binnengeslopen op het laatste moment en die toch ver kunnen komen. McCoy kent de aanval van de Denver Broncos op zijn duimpje en die kennis zou hem en de Chargers kunnen helpen om voor de tweede keer in Denver te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *