Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Spectaculaire comeback Luck, Colts

Het is de Indianapolis Colts op spectaculaire wijze gelukt de volgende ronde van de play-offs te halen. In eigen huis werden de Kansas City Chiefs verslagen na een geweldige comeback. Vlak na rust stond de ploeg van Andrew Luck namelijk nog met 38-10 achter.

De wedstrijd tussen Indy en KC was er een van contrasten. De briljante Luck tegen de gameplanner Smith, de zwakke Indy D tegen de versterke Kansas City D. Maar na een aantal minuten was al duidelijk dat alle voorspellingen het raam uit mochten. Beide ploegen schoten uit de startblokken. De Chiefs begonnen met een prima touchdown-drive die direct beantwoord werd door Luck en de Colts. Verder dan dan kwam de thuisploeg echter in eerste instantie niet, want daarna was het één en al Chiefs. Donny Avery ving een lange touchdown van Smith, Trent Richardson gaf de bal direct terug aan KC en zag dat Anthyon Sherman het gat groter maakte. Vlak voor rust maakte Knile Davis er bovendien 31-10 van, een flinke domper voor de thuisploeg.

Kansas City speelde op dat moment al zonder Jamaal Charles, die met een hersenschudding van het veld stapte. Blessures zouden sowieso een probleem worden voor KC, want ook Brandon Flowers en Justin Houston gingen onderuit, maar daar was vlak na rust nog niks van te merken. Een in eerste instantie slordig spelende Andrew Luck werd onderschept door Abdullah. Niet veel later bracht KC de stand op 38-10 en leek de wedstrijd wel gespeeld. Hier begon echter een van de meest memorabele comebacks in de historie van de NFL. Was Luck eerder slordig, vanaf dit moment was hij briljant. Hij leidde zijn team meerdere keren over het veld en kreeg hulp van zijn defensie, die de bal steeds terug veroverden. Tweemaal Donald Brown en eenmaal Coby Fleener zorgden dat de Colts na het  derde kwart nog slechts tien punten achterstand hadden.

In het vierde kwart kwam het magische einde van het sprookje. De Chiefs leken overdonderd en wisten niet waar ze het zoeken moesten, de Colts hadden geloof in meer en gingen volle kracht vooruit. Het geluk was bovendien aan de kant van de Colts. Brown mocht aanzetten voor zijn derde touchdown, fumblede de bal en via de helm van een offensive lineman belandde het leer in de handen van Luck. Die bedacht zich geen moment en ging zelf de endzone in voor de touchdown. Het betekende een 41-38 stand en meer dan genoeg tijd vo0r de Colts om nog iets op het scorebord te zetten. Na een fieldgoal van Ryan Succop had Indy een touchdown nodig om te winnen en die kwam er ook. T.Y. Hilton, die de wedstrijd van zijn leven speelde, kroop achter de defensie en ving een lange pass van Luck. Zonder aangeraakt te worden marcheerde hij de endzone binnen en zette hij de ploeg van Chuck Pagano voor de eerste keer die avond op voorsprong: 45-44. Het werd nog even spannend toen de Chiefs over midfield trokken, maar Smith kreeg het niet voor elkaar om in fieldgoal range te komen en dus ging de winst naar Indianpolis.

De comeback van 28 punten was de op een na grootste in de historie van de play-offs in de NFL en bracht de Colts een plaatsje in de volgende ronde. Daarin komen ze uit tegen de Patriots of de Broncos, afhankelijk van de partij tussen de Bengals en de Chargers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *