Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots rennen Colts omver

De New England Patriots mogen zich over een week melden in het AFC Championship. De ploeg van Bill Belichick was een maatje te groot voor de Indianapolis Colts en won met 43-22, mede dankzij vier touchdowns van LeGarrette Blount.

De Patriots begonnen flitsend aan het duel in Foxboro. De tweede pass van Luck werd door Alfonzo Dennard onderschept en op de drempel van de endzone gebracht. Vanaf de 2-yardlijn was een koud kunstje voor Blount om de Pats op een vroege 7-0 voorsprong te zetten. Het bleek de opmaat voor een productieve dag, want Blount scoorde maar liefst vier keer voor de ploeg van aanvalsleider Tom Brady. Laatstgenoemde was scherp en bracht zijn team telkens in positie om te scoren, wat het committee aan running backs van de Patriots veelvuldig deden. Blount vier keer, Ridley twee keer.

De Colts keken dus al vroeg tegen een achterstand aan, maar mochten gaandeweg de eerste helft toch hopen op een mooi resultaat. Luck wisselde matige momenten met zeer scherpe worpen, waaronder een lange touchdown naar LaVon Brazill in het eerste kwart. Dankzij een special teams flater van de Pats kregen de Colts bovendien een safety in de schoot geworpen, maar verder dan kwamen de Colts eigenlijk niet.

In de tweede helft was het echter weer de beurt aan de Patriots. Ridley gaf de Pats weer een kussentje en ondanks wederom een lange touchdown van Brazill liep New England snel uit naar een grotere voorsprong. Luck speelde hierin een beslissende rol, want in tegenstelling tot vorige week kon hij zijn fouten ditmaal niet overkomen. Hightower, Collins en wederom Dennard onderschepten Luck’s passes en gaven de Patriots telkens een mooie positie om te scoren. Dankzij Blount en Ridley kwamen die scores er ook, wat na 60 minuten een duidelijke overwinning van de Pats betekende.

Nadien was het een en al euforie in de kleedkamer van de thuisploeg. Brady prees zijn ploeg en het had over ‘een kleedkamer vol mensen die erin bleven geloven, ondanks dat anderen dat niet deden’. Belichick had mooie woorden over voor zijn running back, die voor de tweede week op rij historie schreef. “Hij heeft een combinatie van bouw, kracht en snelheid. Hij rent hard, hij kan verdedigers laten missen en hij kan mensen voorbij snellen.”

Wie de tegenstander van de Patriots wordt, wordt vanavond bekend. Dan spelen de Denver Broncos en San Diego Chargers tegen elkaar. Die wedstrijd begint om tien over half 11 Nederlandse tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *