Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seahawks overleven spannend slot

De Seattle Seahawks hebben het NFC Championship bereikt. De ploeg won in eigen huis van New Orleans, maar moest er na een prima eerste helft toch nog flink voor werken en zweten. Uiteindelijk wonnen de mannen van Pete Carroll met 23-15.

De hevige regen en wind in Seattle zorgden voor een lastige openingsfase voor met name de New Orleans Saints. Drew Brees kon in geen enkel ritme komen en zag dat Russell Wilson en Marshawn Lynch de Seahawks op sleeptouw namen. Een matige punt en een turnover van Mark Ingram zorgden ervoor dat de Hawks tweemaal een ‘kort veld’ kregen. De fumble zorgde voor een touchdown van Lynch en een 16-0 voorsprong. Inderdaad: 0. De defensie van Seattle gaf New Orleans geen enkele kans om iets te creëren. De running game was het enige wat enigszins werkte, want Brees kreeg door de wind en regen geen enkele grip op de bal.

Na rust begonnen de Saints wat beter in de wedstrijd te komen, maar het duurde totdat het vierde kwart voordat de ploeg de eerste punten op het bord zette. Het was te danken aan New Orlean’s defensie dat de ploeg nog in de wedstrijd zat. Die zorgden keer op keer voor een belangrijke stop en dus de bal in de handen van Brees. Het zorgde uiteindelijk voor een touchdown van Robinson en een two-point conversion van Mark Ingram: 16-8.

Hierna werd het interessant. Op zoek naar de gelijkmaker vond Brees Meachem via de handen van Earl Thomas. Het leek voor momentum te zorgen, maar de gemiste fieldgoal van Graham en de touchdown van Marshawn Lynch even later leken de wedstrijd op slot te gooien. Met de laatste adem kreeg Brees de bal bij Colston in de endzone en wonder boven wonder veroverden de Saints de onside kick via de handen van Golden Tate. Het eindigde echter met een anti-climax. Brees vond Colston langs de zijlijn met 5 seconden te gaan, maar de receiver dacht waarschijnlijk dat de tijd om was, want hij gooide de bal naar de andere kant van het veld om de play levend te houden. Het betekende een tweede forward pass, en dus een penalty en een run-off: einde wedstrijd.

De Seahawks spelen volgende week in eigen huis tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Carolina Panthers en San Francisco 49ers. Die ploegen spelen morgen om 7 uur Nederlandse tijd in Carolina tegen elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *