Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Niners etaleren zich als favoriet

De San Francisco 49ers hebben zondag nogmaals laten zien dit jaar voor de titel te gaan. Na een sterke wedstrijd in Green Bay wist de ploeg ook in Carolina te winnen. Dankzij de ijzersterke defensie en een scherpe Colin Kaepernick mogen de mannen van Jim Harbaugh zich op gaan maken voor de titanstrijd in Seattle. Het werd 23-10 voor San Francisco.

Vooraf werd een defensieve wedstrijd voorspeld en die voorspelling bleek waarheid te worden, met name dankzij een sterk optreden van de Niners. Hoewel Cam Newton en de Panthers offensief sterk begonnen, bleek de endzone in het eerste kwart een brug te ver. Ron Rivera’s ploeg mocht het een aantal keer proberen vanaf de drempel, maar de stugge ‘front seven’ van de Niners was telkens de baas. Het eerste kwart wist Phil Dawson de enige punten op het bord te krijgen. Twee fieldgoals bezorgden de Niners een 6-0 voorsprong.

Toch vloeide er iets goeds uit het falen van Carolina vlak voor de endzone van de bezoekers. De daaropvolgende possession kreeg de ploeg de bal op een goede positie en met een perfecte worp bereikte ‘SuperCam’ Steve Smith voor de touchdown en een 7-6 voorsprong. Graham Cano bracht de stand op 10-6 voordat de Niners nog één kans kregen om voor rust iets aan die achterstand te doen. In de laatste seconden gebeurde dat ook, toen Kaepernick Vernon Davis vond in de hoek van de endzone. Na een hoop commotie over of het wel of geen touchdown was, bleek na het terugkijken dat Davis zijn beide voeten in de endzone had gekregen en dus zijn ploeg met een 13-10 de kleedkamer in stuurde.

Na rust liet de bezoekende ploeg er geen twijfel over bestaan wie er de beste was. Hoewel een touchdown van Kaepernick en een fieldgoal van Dawson voor de enige punten zorgden, kregen de Panthers geen enkele voet aan de grond. Twee punts en een interception van Newton waren niet de scores waar Carolina op rekende. Omdat de Niners zorgvuldig de klok af lieten lopen, was er aan het einde geen tijd meer voor de thuisploeg om iets aan de achterstand te doen. Het betekent dat de gedroomde finale van de NFC er aan zit te komen. Na Green Bay en Carolina moet San Francisco volgende week ook Seattle gaan veroveren. Dan staat namelijk het affiche Seahawks-49ers op het programma.

Jim Harbaugh was naderhand uiteraard een tevreden man. De coach had lovende woorden voor zijn beste receiver Anquan Boldin (8 catches, 136 yards) die hij betitelde als een receiver met “de beste handen die hij ooit heeft gezien”. Ook zijn quarterback was tevreden. Kaepernick baarde opzien door zijn touchdown te vieren met de door Cam Newton beroemd geworden ‘Superman’-viering. Newton zelf had er weinig moeite mee. “Het was niet de eerste keer en zal niet de laatste keer zijn dat iemand een score zo viert tegen ons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *