Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Titans zijn eruit: Whisenhunt nieuwe headcoach

Ken Whisenhunt is de opvolger van Mike Munchak. De voormalig offensive coordinator van de San Diego Chargers werd maandag aangewezen als de headcoach van de Tennessee Titans, een dag na de uitschakeling van de Chargers tegen de Denver Broncos.

Tennessee’s CEO Kenny Smith was blij met de aanstelling van Whisenhunt, die bij Arizona al ervaring heeft als hoofdverantwoordelijke. “Dit is een mooie dag voor onze organisatie. Ken is een gerespecteerde coach in de NFL en ik kijk ernaar uit om zijn visie voor dit team om te zetten in realiteit”, aldus Smith in een statement.

Whisenhunt werd zondag uitgeschakeld door de Broncos, rondde de dag erna zijn werkzaamheden af bij het team en tekende diezelfde dag nog een contract bij de Titans. De conclusie is dat de onderhandelingen hierover al even aan de gang waren, ook tijdens de belangrijke periode voor de Chargers in de play-offs. Sommige teams vinden dit niet prettig, maar kunnen hun coaches niet verbieden om met andere teams te praten. Philip Rivers liet zich na de wedstrijd ontvallen dat een eventueel afgeleide Whisenhunt naar het land der fabelen kan worden verwezen. De quarterback had louter positieve woorden over voor zijn coordinator.

De diensten van Whisenhunt waren gewild in de NFL. Ook de Detroit Lions waren in de race om de coach aan zich te binden en deden maandag een laatste poging door een privé jet naar Californië te sturen. Whisenhunt liet dat vliegtuig echter cancellen in afwachting van de gesprekken met de Titans. Uiteindelijk bleken die gesprekken vruchten af te werpen en gaat Whisenhunt zijn bij de Titans zijn tweede team in de NFL als headcoach leiden. Bij de Cardinals deed hij goed werk, door het team naar zijn enige Super Bowl-plaats in de historie te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *